image

Katvangers aangeklaagd wegens bankoverval

dinsdag 1 juni 2010, 00:31 door Redactie, 1 reacties

In Amerika zijn vijf katvangers aangeklaagd wegens het stelen van 450.000 dollar van de bankrekening van een Amerikaanse stad. Het vijftal had hun rekening ter beschikking gesteld om het gestolen geld te ontvangen en vervolgens naar andere rekeningen over te maken. Volgens de aanklacht hadden de vijf willens en wetens aan de digitale bankoverval meegewerkt. Aanvallers wisten de inloggegevens van het Californische Carson te stelen en maakten in twee transacties 450.000 dollar naar de katvangers over.

Uit forensisch onderzoek bleek dat er malware op de laptop van de accountant was gekomen, waardoor de aanvallers de inloggegevens verkregen. De laptop, die eigendom van de stad was, zou over voldoende bescherming hebben beschikt zolang die op het stadsnetwerk was aangesloten. Gebruikte de accountant de laptop op andere plekken, dan was de beveiliging volgens de onderzoekers niet van hetzelfde niveau. "Er was geen spyware bescherming of virusscanner op de laptop, zodra die niet op het stadsnetwerk was aangesloten."

De stad wist uiteindelijk 304.000 dollar terug te vorderen en was voor 100.000 dollar door de verzekering gedekt. Toch is het door de diefstal 44.000 dollar kwijtgeraakt. Volgens de accountant had de bank beter moeten opletten bij het detecteren van de overboekingen en het waarschuwen van de stad.

Reacties (1)
01-06-2010, 10:57 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.