Een bedrijf dat naar eigen zeggen legitieme spyware verkoopt, is door de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) op de vingers getikt. Het bedrijf CyberSpy mag niet meer adverteren dat de RemoteSpy keylogger stiekem op de computers van andere is te installeren. Ook moet de software voortaan toestemming van de eigenaar van het systeem hebben, voordat het geïnstalleerd mag worden.
CyberSpy was al in 2008 door de FTC aangeklaagd omdat het "100% niet te detecteren" spyware aanbood. Het bedrijf gaf uitgebreide instructies hoe ze de keylogger als een onschuldig ogend bestand konden vermommen, zoals een bijlage van een e-mail. Opende het slachtoffer het bestand, dan werd de spyware zonder zijn of haar kennis en toestemming geïnstalleerd. Vervolgens werden alle toetsaanslagen en bezochte websites opgeslagen en screenshots van het scherm gemaakt.
Misbruik
Verder mag CyberSpy klanten niet meer helpen met het vermommen van de keylogger als een onschuldig ogend bestand of bijlage. Klanten die het bedrijf ook moet inlichten dat onjuist gebruik van de software in strijd met de wet kan zijn. Verder moet CyberSpy het risico op misbruik van de spyware verkleinen, ervoor zorgen dat alle gegevens versleuteld over het internet worden verstuurd, zorgen dat partners zich aan het bevel van de FTC houden en als laatste oude legacy versies van de software, op systemen waar die nog geïnstalleerd staan, verwijderen.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.