image

Hackers sturen sexspeeltjes naar FBI-informant

dinsdag 6 juli 2010, 15:15 door Redactie, 6 reacties

Een beveiligingsonderzoeker die een hacker bij de FBI aangaf, is het doelwit van het Electronik Tribulation Army (ETA) geworden. De hackergroep stuurde de onderzoeker sexspeeltjes, bedreigde hem via e-mail en voerde online aanvallen op hem uit. De lastercampagne begon nadat voormalige ETA-leider Jesse William McGraw was gearresteerd. McGraw werkte als bewaker in een ziekenhuis en hackte daar verschillende computers. Een video die hij hiervan maakte zette hij op YouTube.

Bedreiging
McGraw zou uit wraak de beveiligingsonderzoeker hebben belaagd, die als eerste de autoriteiten over de acties van de hacker inlichtte. "Deze gast is een flikker en ik laat hem betalen voor wat hij mij heeft aangedaan", zo liet McGraw zijn vrouw weten.

Na de arrestatie van McGraw waarschuwde de hackergroep dat ze de 'FBI-informant' in de gaten hielden. "We zullen je vernietigen en alles waarvoor je leeft. Je zult buigen voor het ETA en elk lid ervan", aldus een boodschap op de website van de beveiligingsonderzoeker. McGraw hangt een maximale gevangenisstraf van 20 jaar boven het hoofd. De rechter doet in september uitspraak.

Reacties (6)
06-07-2010, 17:36 door Anoniem
Boehoehoe, ze hebben onze (ex-)leider gepakt. En nu gaan we de verklikker aanpakken! Boehoehoehoe
07-07-2010, 08:37 door Anoniem
Gek als de rechter McGraw dan de maximum straf geeft....
07-07-2010, 08:59 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-07-2010, 15:20 door Anoniem
och, vanuit hun oogpunt is het terecht, zowel als wraak als ter ontmoediging van toekomstige 'verklikkers'. Net zoals normale criminelen dat zouden doen dus. Allemaal oppakken en wegstoppen dus. Net zoals je met normale criminelen zou doen.
07-07-2010, 16:45 door Anoniem
inderdaad miezerige "waarschijnlijk" ventjes die niet tegen hun verlies kunnen.
Hoe was het ookweer:"wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten"
09-07-2010, 23:23 door Anoniem
raar dat de researcher in kwestie niet bij naam genoemd wordt, hoewel hij er zelf altijd vrij open is over geweest ...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.