Op dinsdagen vinden de meeste Distributed Denial of Service (DDoS)-aanvallen plaats, zo blijkt uit een rapport van het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab. De krachtigste DDoS-aanval die de virusbestrijder in het tweede kwartaal waarnam bestond uit 500 Mbps. Een gemiddelde aanval veroorzaakte 70 Mbps verkeer. De langste DDoS-aanval duurde zestig dagen en het grootste aantal aanvallen tegen één website was 218.
Verder bleek dat HTTP flood nog altijd de populairste manier is om een website plat te leggen. Hierbij wordt een groot aantal HTTP requests naar een website gestuurd. De requests lijken op normale requests, waardoor ze lastig te filteren zijn. "Dit maakt dit soort DDoS-aanvallen populairder onder cybercriminelen dan andere soorten", zegt Yury Namestnikov. Aanvallers gebruiken DDoS-aanvallen voornamelijk voor het afpersen van websites.
Hacktivisme
De invloed van groepen als LulzSec en Anonymous, die vaak een tool als de Low Orbit Ion Cannon (LOIC) DDoS tool gebruiken, is niet in het rapport meegenomen. Doelwitten van hacktivisten, zoals overheidssites, worden veel minder aangevallen dan webwinkels, online gamingsites, beursplatformen en banksites, die de vier meest aangevallen doelwitten vormen.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.