image

Taiwan verbiedt lezing over cyberleger China

donderdag 15 juli 2010, 12:23 door Redactie, 4 reacties

Onder druk van de Chinese en Taiwanese autoriteiten is een lezing over het Chinese cyberleger tijdens de Black Hat beveiligingsconferentie geannuleerd. "Ik heb mijn Black Hat lezing moeten annuleren. De Taiwanese overheid verbiedt het vanwege gevoelige gegevens. Onwerkelijk", aldus Caleb Sima, CEO van beveiligingsbedrijf. De lezing "The Chinese Cyber Army: An Archaeological Study from 2001 to 2010," ging over door de Chinese staat gesponsorde hackingaanvallen. Wayne Huang, CTO van het Taiwanese Armorize en onderzoeker Jack Yu, zouden de lezing geven.

Huang besloot de lezing te annuleren na overleg met verschillende organisaties die aan het onderzoek hadden bijgedragen en vanwege druk uit China en Taiwan. Welke instanties druk uitoefenden wil Huang niet zeggen, maar door niet op Black Hat te verschijnen blijft Armorize een goede relatie met de Aziatische beveiligingsgemeenschap houden, zo liet hij weten.

Gevoelig
De CTO erkent de gevoeligheid van de lezing. "We willen niet ruziën over wie de eigenaar van de inlichtingen is, omdat de gemeenschap zeer open is geweest met delen en we ook elkaars hulp nodig hebben."

De lezing zou gaan over het Chinese cyberleger. Wie erachter zit, waar het zich bevindt, wie het aanvalt, wat het wil en waar het geld, opdrachten, middelen en technieken vandaan krijgt. Onlangs werd tijdens Hack in the Box Amsterdam onder druk van het bankwezen ook een lezing geannuleerd.

Reacties (4)
15-07-2010, 12:59 door jopiter
"De lezing zou gaan over het Chinese cyberleger. Wie erachter zit, waar het zich bevindt, wie het aanvalt, wat het wil en waar het geld, opdrachten, middelen en technieken vandaan krijgt. "

Neem eens een kijkje op de Lingshui Military Intelligence Base, op Hainan Island. Daar zal je de meeste betrokken hackers waarschijnlijk terug kunnen vinden ;)
15-07-2010, 21:31 door johanw
Je kunt dat soort artikelen beter meteen publiceren dan dat moeilijke gedoe met een conferentie. Eenmaal op internet krijgt niemand het er meer af.
19-07-2010, 13:14 door Anoniem
Ach, het feit dat er zoveel druk uitgoefend wordt, zegt op zich eigenlijk al het een en ander ...
19-07-2010, 13:47 door Silver
Door jopiter: "De lezing zou gaan over het Chinese cyberleger. Wie erachter zit, waar het zich bevindt, wie het aanvalt, wat het wil en waar het geld, opdrachten, middelen en technieken vandaan krijgt. "

Neem eens een kijkje op de Lingshui Military Intelligence Base, op Hainan Island. Daar zal je de meeste betrokken hackers waarschijnlijk terug kunnen vinden ;)

Naar wat ik begrepen heb zijn er nog minstens 2 andere primaire locaties waar Chinese cyber legereenheden zitten. Ik geloof dat 1 ervan een universiteit oid is.

In ieder geval wel interessant om te zien dat er wel degelijk even met de spierballen gerold wordt door de Chinese overheid bij dit soort dingen. Ze beseffen dus zelf ook wel dat ze fout bezig zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.