image

VS begint grootschalige uitrol naaktscanners

donderdag 22 juli 2010, 10:53 door Redactie, 16 reacties

Het Amerikaanse ministerie van Homeland Security heeft de grootschalige uitrol van bodyscanners aangekondigd. In eerste instantie ging het nog om een pilot en was de omstreden scanner bedoeld als secondaire screening. Nu wil het ministerie de bodyscanners op 28 andere vliegvelden plaatsen. "De apparaten zijn ontworpen om foto's van naakte passagiers te maken en op te slaan", aldus het Electronic Privacy Information Center, dat opkomt voor de burgerrechten.

Banen
Het Electronic Privacy Information Center had eerder al geprobeerd om via een federale rechtbank het programma stil te leggen. Daarnaast zijn er ook twijfels over de gezondheidsrisico's die de apparaten met zich meebrengen.

Volgens het ministerie zorgt het programma voor banen en maakt het vliegen veiliger. In de toekomst zullen dan ook andere vliegvelden volgen. Daarnaast zou de privacy van reizigers gegarandeerd zijn, omdat de scanner in operationele modus de afbeeldingen onherkenbaar maakt en niet bewaart.

Reacties (16)
22-07-2010, 11:01 door Anoniem
"De apparaten zijn ontworpen om foto's van naakte passagiers te maken en op te slaan"

Volgens mij is dat inbreuk op de privacy in een onacceptabele mate.

"Volgens het ministerie zorgt het programma voor banen en maakt het vliegen veiliger."

Voor banen zorgt het misschien (tijdelijk voor het bouwen, langdurig voor onderhoud en bekijken van de scans), maar veiliger? Vindingrijke lieden met voldoende handlangers kunnen nog steeds veel dingen doen.....
22-07-2010, 11:29 door Anoniem
""De apparaten zijn ontworpen om foto's van naakte passagiers te maken en op te slaan", aldus het Electronic Privacy Information Center, dat opkomt voor de burgerrechten. "

Is dit een feit of een aanname (de bodyscanner op Schiphol slaan bijvoorbeeld geen foto's op, en het heeft verder ook functioneel geen enkel nut om de foto's op te slaan zolang er niets ''verdachts'' op de foto te zien is) ?
22-07-2010, 11:53 door Anoniem
@Anoniem 11:29

Als je iets verder zoekt in de documentatie bestaat er wel zeker de mogelijk op om te slaan. Dit is al door 1 van die EFF clubs in de specificaties van het apparaat gevonden...!

Het is mij altijd een raadsel waarom mensen vetrouwen hebben in procedures van de overheid (diensten). Ja hoor wij wissen de beelden naar 48 uur. Ja hoe weet ik dat, hoe kan ik dat controleren? Nee u moet vertrouwen hebben dat wij dat doen. Ik ben benieuwed wie een camera in zijn slaapkamer zou laten hangen onder het mom dat er bij een inbraak de politie gealarmeerd zal worden.... Vertrouwen meneer, hij staat standaard uit. jajaja
22-07-2010, 11:53 door Anoniem
Wie garandeert mij dat het niet opgeslagen wordt en wie bepaald wanneer iets verdacht is.
Apple blijkt jarenlang iPhone bezitters te hebben gebruikt als "scanner" van Wlan en zendmasten. Zonder de klanten te informeren. Onder druk worden de praktijken van het concern nu bekend.
En elke keer weer blijkt dat bewaking niets voorstelt en wat te denken van al die ambassade lui en staatslieden die diplomatieke onschendbaarheid genieten en nooit gecontroleerd worden.
En als op straat je identiteitskaart gevraagd wordt is het land te klein.
22-07-2010, 11:53 door cjkos
"De apparaten zijn ontworpen om foto's van naakte passagiers te maken en op te slaan"

En dat in een land waar je nog niet eens topless in je eigen tuin mag liggen.
22-07-2010, 12:42 door Anoniem
Volgens mij staat er iets tegenstrijdigs in het artikel.

"De apparaten zijn ontworpen om foto's van naakte passagiers te maken en op te slaan", aldus het Electronic Privacy Information Center, dat opkomt voor de burgerrechten.
Even verder:

Daarnaast zou de privacy van reizigers gegarandeerd zijn, omdat de scanner in operationele modus de afbeeldingen onherkenbaar maakt en niet bewaart.
Wie moeten we geloven ?
22-07-2010, 12:48 door Blijbol
"De apparaten zijn ontworpen om foto's van naakte passagiers te maken en op te slaan"
Correctie
"De apparaten zijn ontworpen om naaktfoto's van passagiers te maken en op te slaan"

Als de passagiers naakt zijn, heb je niet zo'n ingewikkeld apparaat nodig voor de foto.
22-07-2010, 13:08 door Duck-man
Pffffffffffff.

Wat is er met de seksuele revolutie gebeurt. Heb elkander lief dan is al deze onzin niet nodig. Maar gelukkig zijn we inmiddels overal bang voor. Zijn het niet de buren dan is het wel de regering etc.
En als je werk gelegenheid wil creëren dan ga je elke passagier toch fouilleren. Moet je eens kijken wat voor werk gelegenheid je creëert. Of op elke vlucht even veel beveiligings als passagiers.
22-07-2010, 14:08 door Anoniem
Door Duck-man: Wat is er met de seksuele revolutie gebeurt. (...) dan is al deze onzin niet nodig.

Klopt, want dan gooit iedereen al zijn kleren in de ruimbagage en gaat naakt aan boord.

Dan klopt trouwens ook weer de bewering "foto's van naakte passagiers".

Peter
22-07-2010, 14:08 door Anoniem
Door Blijbol: [/i
Als de passagiers naakt zijn, heb je niet zo'n ingewikkeld apparaat nodig voor de foto.[/quote]LOL, toch denk ik dat die zelfde amerikanen het niet goed zullen vinden als de daadwerkelijk naakt naar het vliegveld komt :-)
22-07-2010, 15:07 door Preddie
Door Blijbol: "De apparaten zijn ontworpen om foto's van naakte passagiers te maken en op te slaan"
Correctie
"De apparaten zijn ontworpen om naaktfoto's van passagiers te maken en op te slaan"

Als de passagiers naakt zijn, heb je niet zo'n ingewikkeld apparaat nodig voor de foto.

Kijk daar hebben we al een andere oplossing die een stuk minder geld kost..... we organiseren gewoon nudisten vluchten :P
22-07-2010, 15:20 door Anoniem
Vertrouw geen enkele overheid met zijn praatjes,het zijn toch altijd big brother is watching you effecten die ze stil houden.
De praatjes blijven altijd mooi,dat de privacy gewaarborgd blijft,maar ondertussen!!!!.
22-07-2010, 21:16 door Anoniem
Mogen kinderen er ook door?

Is dat dan geen kinderporno wat opgeslagen wordt?

Oh ja, terrorisme is het magische woord en dan mag het ineens wel.
23-07-2010, 08:03 door Anoniem
"Het is mij altijd een raadsel waarom mensen vetrouwen hebben in procedures van de overheid (diensten)."

Wie zegt dat, ik ben geen voorstander van die apparaten, maar ik stel enkel een vraag. Ik ga wel graag uit van feiten, en niet van aannames.

"Als je iets verder zoekt in de documentatie bestaat er wel zeker de mogelijk op om te slaan. Dit is al door 1 van die EFF clubs in de specificaties van het apparaat gevonden...!"

Waar staat dat dan ?
23-07-2010, 12:02 door Anoniem
Wat een verschil, of je door een warmbloedige welgevormde beambte in een apart hokje betast (gefouilleerd) wordt, of dat je als vee door zo'n machine gejaagd wordt...
31-07-2010, 12:18 door Anoniem
Foto's van naakte passagiers maken en opslaan ?????

Hahahaha, ik heb nog nooit een naakte passagier gezien, laat staan dat ze daar foto's van stonden te maken.....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.