Door Anoniem:
DeliciouslyImperfect
Verdiep je eens in het straf- en procesrecht.
Ooit gehoord van een politie-inval waarbij de politie eerst naar de rechter gaat om de verdachte veroordeeld te krijgen en daarna pas zijn woning binnenvalt om bewijs veilig te stellen en verdachte aan te houden? De machtiging tot aanhouding, binnetreding e.d. moet van een OvJ of RC komen en het strafproces volgt daarna. Dat zou je op internet op dezelfde manier kunnen regelen, zoals nu is voorgesteld.
Ik geef toe weinig te weten van het straf- en procesrecht, ik baseer me puur op dit en voorgaande artikel, maar jouw vergelijking gaat volgens mij mank. In voorgaande artikel staat:
Wanneer de gedragscode niet afdoende is, dan kan de officier van Justitie opdracht geven om de informatie op internet ontoegankelijk te maken. Hij kan ook een dwangsom opleggen, bijvoorbeeld als gegevens snel geblokkeerd moeten worden om erger te voorkomen, en het nodig is zijn bevel kracht bij te zetten.
In jouw voorbeeld zal na binnentreding het OM verder moeten met de zaak, om uiteindelijk een rechtszaak te starten. Als je onschuldig bent, kun je in principe afwachten totdat je aangeklaagd wordt, als je al aangeklaagd wordt. En als je aangeklaagd wordt en geen cent te makken hebt, kun je een pro deo advocaat krijgen. En wordt je pas gestraft als een rechter bepaald heeft dat je schuldig bent.
Zoals het in het artikel stopt de bal voor deze nieuwe wet op bij het OM. Die besluit tot ontoegankelijk maken en kan dat met een dwangsom afdwingen. En daarna houdt het op, tenzij de host of eigenaar van de site zelf de stap naar de rechter maken. Als je onschuldig bent wordt je gestraft (website uit de lucht) zonder dat een rechter daar naar gekeken heeft. En als je wilt dat een rechter daar naar kijkt, dan moet je zelf actie ondernemen. En ik neem aan dat je dan ook geen recht hebt op een pro deo advocaat.