Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

ip adres

31-07-2010, 14:51 door sunny, 10 reacties
in de oude windows live hotmail kon ik precies bij berichtbron weergeven zien welk ip adres het was ,sinds 2 dagen is er een nieuwe windows live hotmail gekomen ,ik baal ervan want hoe ik het wist om een ip adres te achterhalen ,is dit helemaal verandert wie heft voor mij een goede tip hoe ik het op de nieuwe hotmail moet gaan doen dank je
Reacties (10)
31-07-2010, 19:56 door Anoniem
je hebt een veel groter probleem ,met interpunctie en hoofdletters

Live heeft een optie om source van berichten weer te geven. Als dat niet werkt kun je dat bij de Live helpdesk aangeven.
31-07-2010, 21:41 door Anoniem
Ja inderdaad het tonen van E-mail headers is er op het moment niet meer.
01-08-2010, 12:14 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-08-2010, 22:46 door Anoniem
Als je een e-mail open hebt staat rechtsboven de tijd/datum van ontvangst, hieronder staat 'Acties' dat je o.a. de optie 'Berichtbron weergeven' geeft. Echter of het werkt weet ik niet zeker, zojuist werkte die optie niet, normaal open ik mijn hotmail gewoon in Outlook (en Windows Live Mail), zo goed als nooit meer via de site.
Hopelijk werkt die optie wel gewoon, zo af en toe de bron van een e-mail bekijken is wel handig.
02-08-2010, 08:27 door SirDice
Open een bericht, aan de rechter kant zit een menuutje "Actions". Daar vind je "view message source".

(Op dit moment lijkt 't kapot. De functie laat alleen maar rommel zien).
02-08-2010, 18:28 door sunny
Nou ik wil jullie vriendelijk bedanken voor de tip over berichtbron weergeven ,dus zoals hier gezegt de mail openen en da op actie drukken ,ja op dit moment laat het ook een hoop rommel zien ,meschien is er wel storing ,maar goed ik heb mijn antwoord waar ik om vroeg ,nogmaals vriendelijk bedankt groetjes
02-08-2010, 18:53 door sunny
Er komen mails binnen van een stalker ,maar dat is hetzelfde ip adres als van iemand die ik ken ,ik heb gewoon het vermoeden dat hij hetzelf is ,maar hij blijft volhouden dat zijn pc gehackt is ,nou ik geloof hem gewoon niet .Hoe zit dat als iemand zijn pc gehackt is en die gebruikt die persoon zijn ip adres,ja excuus heb niet veel verstand van computers,maar kan iemand mij een duidelijke omschrijving geven hoe het zit bij zoiets ,want die persoon komt zo ongeloofwaardig over vandaar dat ik hem niet geloof .
groetjes
02-08-2010, 21:01 door SirDice
Door sunny: Er komen mails binnen van een stalker ,maar dat is hetzelfde ip adres als van iemand die ik ken ,ik heb gewoon het vermoeden dat hij hetzelf is ,maar hij blijft volhouden dat zijn pc gehackt is ,nou ik geloof hem gewoon niet .Hoe zit dat als iemand zijn pc gehackt is en die gebruikt die persoon zijn ip adres,ja excuus heb niet veel verstand van computers,maar kan iemand mij een duidelijke omschrijving geven hoe het zit bij zoiets ,want die persoon komt zo ongeloofwaardig over vandaar dat ik hem niet geloof .
Ockham's scheermes. Het is een te moeilijk verhaal, waardoor het inderdaad niet echt geloofwaardig overkomt.

Geef die persoon te kennen dat hij/zij z'n PC moet opschonen, gewoon als tip. Geef eventueel wat tips, misschien gebruik je zelf een bepaalde virusscanner. Eigenlijk zonder te laten merken dat je diegene verdenkt. Maak er gewoon een mooi verhaal van. Stuur 'm desnoods hierheen. Vertel dat je zelf ook zo'n last hebt van allerhande ongein, zoals een stalker. Zeg dan, tussen neus en lippen door, dat je daarvan in ieder geval aangifte gaat doen omdat het de spuigaten uit ging lopen.

Dan even een paar dagen afwachten, kijken wat er gebeurd. Aangifte doen kan altijd nog. Laat justitie z'n werk maar doen om uit te vinden of diegene z'n PC echt besmet was en toevallig ook misbruikt werd om jou te stalken. Maar waarschijnlijk stopt 't gewoon ineens. En dan weet je ook genoeg.
16-11-2010, 10:48 door Anoniem
Internet explorer starten
Naar tools gaan
Dan naar internet options
Dan naar advanced
Vervolgens moet je bij use HTTP1.1 het vinkje weghalen bij 'use HTTP1.1'
Dan de browser herstarten en weer de berichtbron openen
24-03-2011, 10:13 door Anoniem
hoe kan ik er achter komen wie mijn ww van hotmail heeft veranderd. Mijn geheime vraag was nog hetzelfde dus ik kon een nieuw ww aanmaken en weer op mijn account. Ik vermoed dat die persoon het via zijn eigen laptop heeft gedaan in zijn eigen huis. Nu wilt die persoon een nieuw account aanmaken en de oude verwijderen......valt er dan toch nog te achterhalen dat die persoon het is?
Ben niet zo technisch aangelegd dus hou het simpel ;)

Bedankt alvast!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.