image

Stuxnet 'verwijdertool' verminkt computer

maandag 18 oktober 2010, 11:45 door Redactie, 3 reacties

Een Trojaans paard dat zich als verwijdertool voor de beruchte Stuxnet-worm voordoet, verwijdert in werkelijkheid de gehele C-schijf. Symantec ontdekte dat op verschillende fora een gratis Microsoft Stuxnet verwijdertool wordt aangeboden. De tool is echter niet door Microsoft ontwikkeld en is in werkelijkheid malware. Eenmaal actief op een computer, wijzigt de Trojan eerst het register, zodat bestanden met .exe, .mp3, .jpg, .bmp, en .gif extensies niet meer werken.

Als tweede schakelt het verschillende processen uit, waaronder de Windows verkenner, Firefox en Internet Explorer. Als laatste verwijdert de 'Fadeluxnet' Trojan alle bestanden op de C-schijf. "De tool verwijdert zeker Stuxnet als het op de C-schijf staat, maar neemt daarbij ook andere bestanden mee, waaronder je waardevolle gegevens", aldus Shunichi Imano.

Reacties (3)
19-10-2010, 19:42 door Anoniem
De "NORTON REMOVAL TOOL" is ook niet veilig te gebruiken op Vista 32bits! Ik wou Norton Internet Security 2009 (Proefversie) verwijderen daarmee, achteraf waren bij 'Apparaatbeheer' alle vier onderdelen onder 'Draagbare Apparaten' beschadigd! Ik weet 100% zeker dat de Norton removal tool dit gedaan heeft! :-(
21-10-2010, 09:33 door Anoniem
Een vriend van mij had precies iets gelijkaardigs voor na het downloaden van het Bitdefender Stuxnet removal tool.
Geen idee of dat de oorzaak was, moet hem dat eens vragen.
21-10-2010, 09:50 door Anoniem
Hallo,

Vraagje, hoe? of welke scanner haalt deze zooi van de Pc af mocht je dit in goed vertrouwen geinstalleerd hebben gehad.
Of is het gelijk format c: daarna?

Met dank bij voorbaat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.