image

Forrester: iPad veiliger dan traditionele pc

maandag 18 oktober 2010, 18:16 door Redactie, 2 reacties

Tablets, eReaders en smartphones vergroten het risico op dataverlies voor bedrijven, maar andere kant zijn ze veiliger in gebruik dan traditionele pc's, zo stelt marktvorser Forrester. Inmiddels is er een invasie van elektronische apparaten gaande en zullen er dit jaar meer "post-PC devices" zijn dan netbooks, laptops en desktops. "Niet alleen zijn deze apparaten kleiner en persoonlijker, maar de kans dat ze verloren raken of gestolen worden is veel groter", zegt Andrew Jaquith

"Bij Forrester hebben we een andere mening dan beveiligingsbedrijven. Post-PC apparaten zijn niet zoals algemene pc's. Ze draaien geen voor meerdere doeleinden geschikt besturingssysteem en ze hebben aparte security-kenmerken, waardoor ze aan de ene kant meer, en aan de andere kant minder riskant zijn." Door de opkomst van dit soort apparaten, die minder kunnen maar het overal doen, hebben security professionals niet meer de autoriteit om het gebruik van mobiele apparaten te verbieden of tot een bepaald merk te beperken.

Thin client
De risico's voor bedrijven zijn diefstal, kwaadaardige applicaties en vragen over wie de eigenaar van de gegevens is. "Aan de andere kant zijn post-PC apparaten veiliger dan traditionele pc's en vereisen als gevolg minder beveiligingsproducten." Volgens Jaquith moeten security professionals een bepaald niveau van controle in een steeds chaotischer wordende omgeving aanbrengen, zonder de flexibiliteit en innovatie van werknemers te beperken.

"Om succesvol te zijn moeten bedrijven de eigenschappen van apparaten, niet de merken, de beslissing over ondersteuning laten bepalen. Daarbij kan zelfs worden overwogen om een eigen 'company app store' op te zetten en thin clients te gebruiken om gevoelige gegevens van endpoint apparaten te houden.

Reacties (2)
19-10-2010, 15:23 door Anoniem
en als er iets mis is kun je er ook helemaal geen zak zelf aan doen. leuk.
20-10-2010, 10:46 door spatieman
vind ik niet gek.
want je kan er niets op zetten wat door apple gecensureerd is worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.