image

Beveiligingstips voor hotelgasten

donderdag 21 oktober 2010, 10:53 door Redactie, 1 reacties

Het verblijven in hotels is niet zonder risico en daarom is het ook op deze plekken belangrijk om op de veiligheid te laten. Reguliere hotelgast Bambi Vincent beschrijft hoe ze in elke hotelkamer de risico's inschat en vervolgens daarop het gedrag aanpast. "We hebben nog nooit vanwege veiligheidsproblemen een hotel verlaten, we nemen gewoon de nodige voorzorgsmaatregelen."

Het begint al met de keuze voor de kamersleutel. "Ouderwetse metalen sleutels zijn te kopiëren en wie weet waar die rondslingeren?" In het geval van elektronische sloten worden die meestal na elk bezoek geherprogrammeerd. Ook mag op elektronische sleutels niet het kamernummer staan, gaat Vincent verder. In het geval van metalen sleutels laat ze die liever niet bij de balie achter als ze even het hotel verlaat. "Ik hou van mijn privacy en anonimiteit dan te laten weten wanneer ik binnenkom en vertrek."

Kluis
In het geval de deur van de hotelkamer geen kijkgat biedt, wordt er achter een gesloten deur gevraagd wie er aanklopt. Vincent kijkt ook naar de ramen. "Ik hou van een open raam, maar voordat ik slaap moet ik de toegang tot het raam analyseren. Als mijn kamer op de begane grond is, of op de verdieping van het atrium of als er een dak boven het raam is, dan slaap ik met het raam dicht. Ook als er in de buurt balkons zijn."

Verder is ook het gebruik van de kluis niet zonder risico's. "Is de kluis veilig? Over het algemeen vinden we elektronische kluizen die onze code of eigen magnetische strip accepteren prima. Bij een magnetische strip gebruiken we een telefoonkaart, geen creditcard. De ouderwetse kluis met een normale sleutel vinden we niet veilig. We hebben politie en FBI-agenten ondervraagd en die zijn het hiermee eens." In dit vermakelijke artikel geeft Vincent meer tips.

Reacties (1)
21-10-2010, 11:34 door Anoniem
Via RSS hier gekomen, dacht dat dit over VPNs zou gaan ofzo...

Maar Layer1 beveiliging is natuurlijk ook belangrijk :-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.