image

Palin-hacker veroordeeld tot 1 jaar cel

maandag 15 november 2010, 00:49 door Redactie, 8 reacties

De 23-jarige student die het antwoord op de geheime vraag van het Yahoo! account van Sarah Palin raadde en zo toegang tot haar e-mail kreeg, moet een jaar de gevangenis in. Op 16 september 2008 werd het Yahoo! account van de Republikeinse kandidaat-vice-president gekraakt en een gedeelte van de e-mails op WikiLeaks gezet.

Uiteindelijk werd bekend dat de vermoedelijke dader David Kernell was, zoon van Democratische afgevaardigde Mike Kernell. Op 30 april van dit jaar werd Kernell door de jury schuldig bevonden. De jury liet de aanklacht betreffende identiteitsdiefstal vallen. Kernell hing een maximale gevangenisstraf van vijf jaar boven het hoofd. Destijds kreeg Palin veel kritiek omdat ze een Yahoo! account voor het uitvoeren van officiële overheidszaken gebruikte.

Reacties (8)
15-11-2010, 08:30 door Anoniem
'rechtvaardig'
15-11-2010, 09:46 door spatieman
* usa doet van mug een olifant maken *
15-11-2010, 10:51 door Anoniem
Rechtvaardig "wat bediel je daar mee"? Nu zit die daar dan eenzaam opgesloten in de SuperMax gevangenis voor een jaar lang 23 uur perdag in je cell. Vind je dat terecht!
15-11-2010, 12:15 door Mysterio
Het 'kraken' van het account is wellicht niet het probleem, het publiceren van de gegevens is natuurlijk niet zo netjes. Toch is een jaar cel wel ietwat overdreven! Palin zou een jaar moeten krijgen omdat blijkbaar gevoelige gegevens zo makkelijk toegankelijk zijn!
15-11-2010, 15:52 door Anoniem
Door Mysterio: (...) Palin zou een jaar moeten krijgen omdat blijkbaar gevoelige gegevens zo makkelijk toegankelijk zijn!
Dat kan misschien wel zo zijn maar geeft dat nog steeds niemand het recht om haar account te kraken en aanwezige e-mails te publiceren.
15-11-2010, 16:54 door Anoniem
Hij ( een fanatiek Obama supporter, zoals hij zelf zegt ) heeft bewust geprobeerd de verkiezingen van het McCain/ Palin ticket te saboteren; hij dacht belangrijke informatie te vinden op deze account , maar vond alleen maar privé informatie ( mails , telefoonnummers, foto's , etc) die hij publiceerde op internet.
Ten gevolge daarvan heeft o.a Palin's dochter (telefonische) dreigingen ontvangen en hebben anderen hun telefoonnummer en e-mails moeten veranderen.
Ik hoop dat hij zijn lesje nu geleerd heeft; je moet met je fikken van andermans "spullen" afblijven.

Het is overigens geen cel waar hij heen moet; maar een z.g halfway house ; dus zijn straf valt in de praktijk nogal mee.
15-11-2010, 23:03 door Ivanhoe
Door Anoniem: Rechtvaardig "wat bediel je daar mee"? Nu zit die daar dan eenzaam opgesloten in de SuperMax gevangenis voor een jaar lang 23 uur perdag in je cell. Vind je dat terecht!
Rechtvaardig staat tussen aanhalingstekens.
Is dus ironisch bedoeld.
Alles in Amerika is in de ogen van (alleen) de Amerikanen rechtvaardig.
16-11-2010, 13:30 door Mysterio
Door Anoniem:
Door Mysterio: (...) Palin zou een jaar moeten krijgen omdat blijkbaar gevoelige gegevens zo makkelijk toegankelijk zijn!
Dat kan misschien wel zo zijn maar geeft dat nog steeds niemand het recht om haar account te kraken en aanwezige e-mails te publiceren.

Klopt, maar dat zeg ik ook niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.