image

Dell lanceert desktop encryptiesoftware

donderdag 18 november 2010, 11:23 door Redactie, 6 reacties

Dell heeft een eigen encryptieoplossing gelanceerd die bedrijven moet helpen om gegevens op 'endpoints' te versleutelen. De software is voor desktops, laptops en USB-sticks bedoeld en is voorzien van een gecentraliseerde management en rapportage opties.

Eén van de voordelen volgens Dell is dat de software eenvoudig in heterogene IT-omgevingen is uit te rollen en zowel op Dell als niet-Dell systemen werkt. De software is nu al verkrijgbaar en zal in de toekomst ook standaard geleverd kunnen worden op Latitude notebooks, OptiPlex desktops en Precision mobile en desktop workstations.

Reacties (6)
18-11-2010, 13:48 door Anoniem
Ik vertrouw Amerikaanse software voor encryptie voor geen cent, bij mijn weten eist de Amerikaanse overheid dat er altijd een backdoor aanwezig moet zijn.
18-11-2010, 17:50 door KwukDuck
Door Anoniem: Ik vertrouw Amerikaanse software voor encryptie voor geen cent, bij mijn weten eist de Amerikaanse overheid dat er altijd een backdoor aanwezig moet zijn.

Voor zo ver ik weet is dat nu nog niet het geval maar wordt er wel hard gewerkt aan die wetgeving die zij ook gelijk internationaal proberen te krijgen.

Maargoed, Dit is natuurlijk sowieso op z'n minst twijfelachtig.
18-11-2010, 23:31 door Anoniem
tja.. je kan moeilijk doen met windows... of linux installeren en al dit soort toestanden default en gratis meegeleverd krijgen.
als ik even snel kijk heb ik Kgpg en kleopatra geïnstalleerd staan en dan heb je natuurlijk ook nog standaard de command line tools als openssl/ diverse gpg varianten en cryptsetup en je kan dan verder natuurlijk nog zaken als truecrypt installeren.

en natuurlijk complete encryptie van je systeem of schijfpartities door 1 enkel vinkje te zetten tijdens installatie.

maar goed, dit is voor de meeste mensen geen uitdaging dus dan maar windows installeren, bak geld uitgeven, een boel tijd kwijt zijn en dan hopen dat het maar werkt... das natuurlijk veeeeel leuker!
19-11-2010, 10:33 door Mysterio
Ik vertrouw de Amerikaanse overheid ook voor geen cent, maar mijn redenen om de zaak te encrypteren hebben niets met de Amerikaanse overheid te maken. Zolang de scooter-petjes er niets mee kunnen ben ik blij.
19-11-2010, 15:02 door Anoniem
Er is niets mis mee, ook al zou er een backdoor of wat andere grapjes in zitten.
Zolang er een toegevoegde waarde is, joh waarom niet wat is de moeite...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.