image

Microsoft omarmt hardware-hackers

dinsdag 23 november 2010, 16:53 door Job de Jong, 1 reacties

Microsoft is positief over hackers die de Kinect aanpassen, tot grote vreugde van burgerrechtenbeweging Electronic Frontier Foundation (EFF). De Kinect is een apparaat voor de Xbox 360 spelcomputer. Al gauw na het verschijnen van de Kinect werd er een beloning uitgeloofd om een opensource driver voor het apparaat te ontwikkelen. De Spanjaard Hector Martin was de eerste die dit lukte en er met 3.000 dollar vandoor ging.

Microsoft was niet blij met deze 'Kinect Hack', en reageerde met opmerkingen als: “In Kinect heeft Microsoft talloze hard- en software beveiligingen ontworpen om te voorkomen dat er te veel met het product gerommeld wordt. Microsoft blijft deze beveiligingen verbeteren en tegelijkertijd nauw samenwerken met justitie en toezichthouders om de Kinect 'tamper-proof' te houden."

Positief
Echter na enkele dagen besloot Microsoft deze modificaties oogluikend toe te laten. Zo zegt Shannon Loftis, Studio Manager van Microsoft Game Studios: ”Als ervaren creatieveling ben ik erg blij vanwege het feit dat mensen zo geïnspireerd zijn, al een week voordat de Kinect uitkwam hadden mensen al bedacht en besloten wat ze ermee konden doen." Microsoft maakt wel duidelijk dat sommige aanpassingen, zoals bijvoorbeeld 'cheats' voor games, uit den boze zijn.

"Goed gedaan Microsoft, we zijn blij dat je ons advies hebt overgenomen", aldus Eva Galperin van de EFF. De organisatie had de softwaregigant opgeroepen het aanpassen van de apparatuur juist toe te staan.

Reacties (1)
23-11-2010, 18:48 door spatieman
MS cheat altijd !
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.