image

Backdoor voor OpenBSD was in de maak

woensdag 22 december 2010, 11:09 door Redactie, 5 reacties

De Amerikaanse overheid heeft wel degelijk een bedrijf betaald voor het aanbrengen van een backdoor in OpenBSD, dat zegt Theo de Raadt. De Raadt is de hoofdontwikkelaar en het gezicht achter OpenBSD. Onlangs publiceerde hij een e-mail waaruit zou blijken dat de FBI een bedrijf had betaald voor het aanbrengen van meerdere backdoors in het besturingssysteem. "Ik geloof dat NETSEC waarschijnlijk is ingehuurd om backdoors te schrijven zoals beweerd wordt", aldus De Raadt op de OpenBSD mailinglijst. Hij denkt echter niet dat het plan succesvol was.

Volgens voormalig FBI-agent E.J. Hilbert zou het plaatsen van een backdoor in opensource complete onzin zijn, omdat het opensource is. Hij noemde Gregory Perry, de man die voor de backdoors waarschuwde, een idioot. "Als de FBI backdoors in OpenBSD zou maken, is dat gelijk aan het geven van criminelen een manier om in OpenBSD systemen in te breken. Iedereen zal ernaar zoek en ze vinden."

Sinds de e-mail van Perry zijn er twee beveiligingslekken in OpenBSD ontdekt, maar De Raadt denkt niet dat het hier om backdoors gaat. Sterker nog, hij denkt dat het incident OpenBSD alleen maar beter maakt. "Ik ben blij dat mensen de moeite nemen om een audit uit te voeren op een belangrijk onderdeel, waarvan velen voor veel te lang hebben aangenomen dat het veilig was."

Reacties (5)
22-12-2010, 11:24 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
22-12-2010, 12:25 door Anoniem
Door Peter V: Ik zou graag eens willen weten wat de werkelijke intenties van De Raadt zijn.
Vraag het hem zou ik zeggen, hij is mans genoeg om je antwoord te geven..
22-12-2010, 12:40 door Syzygy
Als er niet ergens een klokkenluider op staat zal het altijd ja tegen nee blijven (of de BD moet gevonden worden)
22-12-2010, 22:23 door ej__
Door Peter V: Ik zou graag eens willen weten wat de werkelijke intenties van De Raadt zijn.

Hmmm, dat is moeilijk te raden... Een veilig os maken? Zo simpel kan het toch niet zijn? Of toch? :D
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.