image

xbox gekraakt

donderdag 30 mei 2002, 11:11 door Redactie, 0 reacties

De nieuwste game console van Microsoft, de Xbox, is gekraakt. Door het inbouwen van een zogenaamde Enigmah mod-chip kunnen gekopieërde spellen worden gespeeld op de Xbox.
De Enigmah-chip verwijdert de kopieërbeveiliging van Macrovision. Concurrent Sony Playstation heeft al jaren dit probleem, slechts enkele maanden na de introductie van de Xbox is er ook een mod-chip voor de console beschikbaar. Voor het inbouwen van de chip, die rond de 70 euro kost, hoeft de gebruiker alleen een paar draadjes aan elkaar te solderen. De Enighmah-chip is niet de enige mod-chip die beschikbaar is voor de Xbox, zoals de site Xbox hakz, die onder andere reviews van een aantal mod-chips bevat, laat zien.
De Nederlandse rechter heeft het op commerciele basis inbouwen van mod-chips recentelijk verboden. Het wetsartikel waarop de rechter de uitspraak baseerde was artikel 35a van de auteursrechtenwet waarin staat dat een technische maatregel zoals een mod-chip verboden kan worden als deze alleen maar gebruikt zal worden voor piraterij.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.