image

Google verklaart oorlog aan content farms

woensdag 16 februari 2011, 12:10 door Redactie, 7 reacties

Google gaat content farms, websites met weinig inhoud die toch hoog in de zoekresultaten verschijnen, via de eigen Chrome-browser bestrijden. De zoekgigant zou verschillende algoritmen hebben getest om dit soort websites te detecteren. Eén daarvan is de feedback van gebruikers.

Daarom is er nu een experimentele Chrome plugin, genaamd Personal Blocklist, waarmee gebruikers dit soort sites in hun zoekresultaten kunnen blokkeren. De informatie wordt ook doorgestuurd naar Google, dat de feedback onderzoekt om de ranking van de website in kwestie te bepalen.

Reacties (7)
16-02-2011, 13:30 door Anoniem
Ik moet gelijk denken aan sites als bigresource, die forums aggregeert en verder helemaal niks toevoegt aan het web. Zou tijd worden want dit speelt al jaren met google
16-02-2011, 14:02 door Anoniem
De "www.experts-exchange.com" is ook zo een site die zou moeten kunnen aangeven of je die wel of niet wilt meenemen in de zoekresultaten. Als je geen abonnement bij Expert-Exchange hebt is het niet leuk om daar op de site te komen want je ziet bijna de oplossing die je zoekt maar die wordt afgedekt door een boodschap.
16-02-2011, 16:21 door Anoniem
Door Anoniem: De "www.experts-exchange.com" is ook zo een site die zou moeten kunnen aangeven of je die wel of niet wilt meenemen in de zoekresultaten. Als je geen abonnement bij Expert-Exchange hebt is het niet leuk om daar op de site te komen want je ziet bijna de oplossing die je zoekt maar die wordt afgedekt door een boodschap.

Via google op het cache linkje klikken doet wonderen (ff scrollen naar beneden)
16-02-2011, 18:46 door Anoniem
Je hoeft tegenworodig niet eens op de cache te duwen.
16-02-2011, 21:23 door Dev_Null
Ik denk dat Google lekker moet doen waar ze goed in zijn, nl
1 - het grootschalig verk****** van iedereen privacy online op allerhande doortrapte manieren
2 - zoekmachientjes spelen. Hierbij lekker alle gevonden resultaten snel en ongefilterd weergeven
en voor de rest overal vanaf blijven met hun bemoeizieke attitude

Er komt een dag dat de wereld masaal wegstapt van dit platform (morgen graag?) en weer gewoon onderwets snel en efficient informatie wil kunnen zoeken online (zonder ad-campagnes, gmail, en andere Google bagger)

Censureren is voor mensen die zelf wat te verbergen hebben ;-)
18-02-2011, 11:58 door Anoniem
Door Anoniem: De "www.experts-exchange.com" is ook zo een site die zou moeten kunnen aangeven of je die wel of niet wilt meenemen in de zoekresultaten. Als je geen abonnement bij Expert-Exchange hebt is het niet leuk om daar op de site te komen want je ziet bijna de oplossing die je zoekt maar die wordt afgedekt door een boodschap.

Gewoon helemaal naar beneden tot het einde van de pagina scrollen....daar zit de oplossing
26-02-2011, 16:50 door Anoniem
Ik vindt dit een erg goede ontwikkeling, hiermee worden bedrijven nog meer gestimuleerd om betere teksten te schrijven voor hun website.

Wij schrijven al jaren teksten op maat voor onze opdrachtgevers met veel succes! Ik vindt het dan ook erg vervelend als ik deze teksten op andere sites tegen kom zonder bronvermelding, hetzelfde geldt voor de foto's die wij voor onze opdrachtgevers maken of bewerken.

www.pixelcreation.nl
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.