image

Mozilla ontdekt privacybug in Firefox 4

zondag 27 februari 2011, 17:48 door Redactie, 4 reacties

Door een fout van Mozilla worden Firefox 4-gebruikers toch gemonitord, ook al hebben ze aangegeven dit niet te willen. Standaard controleert de opensource browser hoe lang het duurt voordat Firefox gestart is en of add-ons eventuele vertragingen veroorzaken. Volgens de opensource-ontwikkelaar behoren add-ons tot de beste features van de browser, maar komt het soms voor dat sommige uitbreidingen het opstarten vertragen. Er zijn gevallen bekend waarbij het opstarten van de browser vanwege slecht geprogrammeerde add-ons dertig seconden duurde.

Gebruikers kunnen echter aangeven dat ze niet aan het monitoringsproces willen meewerken. Een bug zorgde ervoor dat het opt-out proces niet goed werkte. Na een grondige controle kwam Mozilla met een vereenvoudigd proces om de metadata niet te verzenden. De opensource-ontwikkelaar verwacht dat de bug in de uiteindelijke versie van Firefox 4 zal zijn opgelost.

Reacties (4)
27-02-2011, 22:24 door Anoniem
Tja daar is het een beta voor, kan gebeuren.. Vind het zelf wel leuk al die grafiekjes die onder dat feedback knopje zitten..
27-02-2011, 23:16 door Anoniem
Gedurfd dat ze dit naar buiten brengen! Ik ben wel blij met die transparantie :)
Goed dat ze deze bug in de betafase hebben ontdekt
28-02-2011, 07:03 door Syzygy
vreselijk, vlug allemaal naar IE9.
28-02-2011, 11:01 door spatieman
ja, snel naar IE9 toen !, dan kan alleen MS je nog volgen..
ooh.
wacht, dan moet ik eerst een nieuwe pc kopen, met windhoos 7 ,want onder ubuntu draait IE9 niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.