image

Britse afluistermethodes niet geheim

woensdag 19 juni 2002, 10:41 door Redactie, 2 reacties

De Britse politie wil nieuwe afluistermethodes voor internet en
telefoonverkeer zoveel mogelijk geheim houden, met als gevolg dat in
juridische procedures degenen die zijn afgeluisterd nauwelijks verweer
zullen kunnen voeren. Maar het geheim dat geheim afluisteren geheim is,
kwam al via geheime weg in handen van The Guardian.
bron:

Planet Multimedia

Reacties (2)
19-06-2002, 14:32 door Anoniem
het internet is in den beginnen helemaal niet bedoeld voor veilige transacties en dus handel e.d. alleen des te meer voor het delen van informatie... in feite zie ik het internet als een verlengstuk van de arm van de normale mens om zijn/haar overheid te kunnen controleren. Eerlijk gezegt vind ik dat het IETF aardig in dit doel geslaagt is..

mocht er, en dat is er heel duidelijk, behoefte zijn aan een "veilige" manier van netwerken, laten we dan EVENTJES MAAR met ons allen de kop gebruiken en tot de conclusie komen dat we dit als een verzoek richting de IETF moeten stoppen, dan kan een hele groep mensen GECOORDINEERD beginnen met de ontwikkeling van een protocol met DAT SPECIFIEKE doel.

Tot die tijd vind ik het zeker gerechtvaardigd dat scriptkiddies / hackers / techniek monsters /floppy drive seksisten lekker doorgaan met kloten op het internet. Al is het alleen maar om aan te geven dat ons huidige communicatie protocol (of: modulair / piramidegewijs opgebouwde gedeelde / geïntegreerde richtlijnen) gewoon niet toereikend is voor veilige communicatie (nog niet voor het doorgeven van een adres) en dus dat we DOOR HET ALS ZODANIG WÉL TE GEBRUIKEN onze overheden dus alleen maar meer kansen bieden om privacy te molestreren... blijkt wel weer eens erg duidelijk uit dit berichtje.

Uiteraard vind ik dat de niet onderzoekende hersenloze dot slasherd hier wel een zeker rol in speeld alleen meer zichzelf dan een ander voor de gek houdt op het moment dat hij/zij daadwerkelijk pretendeerd te "ownen"; toch zijn het OOK deze mensen die ervoor zorgen dat dit LANGZAMERHAND een beetje duidelijk wordt. Of willen we gebruik maken van oppervlakkige techniek om ingrijpende handeling als credit card transacties (ROT NOU TOCH FF OP MET SSL ZEG DAT IS EEN LACHERTJE) uit te voeren? dan is dat binnen mijn opinie te vertalen naar "vragen om moeilijkheden". Ik heb meerdere credit cards en toch niet eentje ooit op het internet gebruikt kom op nou mensen... amazon.com is een uitzondering op dit gebied en zelfs deze site zal never nooit 100% black hat proof zijn. Alleen al door de intenties waarmee diepliggende protocollen als ASN and so on and so fort gerealiseerd zijn. Laten we GDVASDFA#$#@%$#@ eindelijk ff een beetje ophouden elkaar voor de gek te houden en met rationeel collectief krachtengebundel de eindjes eens STEVIG aan elkaar knopen in de vorm van blablablabla.. kijk ff naar die quantum technieken.. langzamerhand komen we in een tijdperk waarin er dus GEEN excuus meer is voor dit soort gedachteloos gehandel dan behalve "get a clue "!

pream
21-06-2002, 16:51 door Anoniem
Originally posted by Unregistered

<knip>
Of willen we gebruik maken van oppervlakkige techniek om ingrijpende handeling als credit card transacties (ROT NOU TOCH FF OP MET SSL ZEG DAT IS EEN LACHERTJE) uit te voeren? dan is dat binnen mijn opinie te vertalen naar "vragen om moeilijkheden". Ik heb meerdere credit cards en toch niet eentje ooit op het internet gebruikt kom op nou mensen... amazon.com is een uitzondering op dit gebied en zelfs deze site zal never nooit 100% black hat proof zijn.
</knip>

Altijd leuk, die "credit-card op het internet" ridders... En van de zomer op een Spaans terrasje 23 biertjes afrekenen, waarmee je niet alleen je CC nummer en vervaldatum maar ook nog eens een prachtig voorbeeld van je handtekening overhandigd...

Dream on...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.