image

China hotspot van gerichte cyberaanvallen

dinsdag 26 april 2011, 13:14 door Redactie, 3 reacties

De meeste gerichte cyberaanvallen zijn afkomstig vanuit China, aldus onderzoeksgegevens. Beveiligingsonderzoekster Mila Parkour bracht de landen in kaart waar vandaan spear phishing-aanvallen worden uitgevoerd. Het gaat hier om op maat gemaakte e-mails, bedoeld om bij specifieke bedrijven te infiltreren. De e-mails bevatten vaak bijlagen met een exploit, of linken naar een kwaadaardige website. Parkour keek hiervoor naar het IP-adres van de versturende mailserver.

China is met bijna een kwart voor de meeste aanvallen verantwoordelijk, gevolgd door de Verenigde Staten (20%) en Gmail (17%). "Alleen Gmail staat het traceren van de afzender zijn IP-adres niet toe. Dat is jammer, ik had graag gezien dat ze het IP-adres van de afzender vermelden", aldus Parkour. Met name het aantal aanvallen via Gmail zouden de afgelopen tijd zijn gegroeid. Ook Nederland komt met 1,76% van de aanvallen in het overzicht voor.

Reacties (3)
26-04-2011, 17:13 door Anoniem
jaja zo evil is google non RFC compliant :P
26-04-2011, 18:10 door spatieman
de overheid daar zou zeggen, is niet waar, iedereen liegt, het is een hoax om ons kaput te maken.
(ondertussen opdracht geven om weer een DDOS uit te laten voeren)
27-04-2011, 09:19 door Anoniem
Alsof het ip adres van de versturende e-mail server iets zegt over de bron van dit soort aanvallen. Wellicht zijn e-mail servers in het algemeen minder beveiligd in China. Je denkt toch niet dat je een gerichte aanval via e-mail vanaf je eigen e-mail server gaat versturen? Of mis ik iets hier?

Overigens wil ik daarmee niet aangeven dat de meeste Cyberaanvallen niet uit China komen - alleen is het onderzoek een beetje 'kort door de bocht' om serieus te kunnen worden genomen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.