image

Privacy vraagstuk rondom Palladium

dinsdag 25 juni 2002, 12:03 door Redactie, 6 reacties

Aan de plannen van Microsoft om hun Windowsomgeving drastisch te wijzigen, kleven enkele bezwaren. Die betreffen met name privacykwesties.
Microsofts plannen met Palladium met beschermde hardware en software, moet leiden tot een pakketje waarin de gebruikers persoonlijke gegevens goed beveiligd zijn. Dat is tenminste zo als het goed wordt uitgevoerd. Onjuist toegepast biedt het bijvoorbeeld grote platenmaatschappijen de gelegenheid om precies na te gaan wie hun muziek afspeelt, omdat het bedrijven toestaat om data waarvan zij 'eigenaar' zijn te beheren zelfs als het op pc van een gebruiker staat.
Microsoft maakte overigens bekend plannen te hebben om de broncode van Palladium openbaar te maken. Dit is nodig, zei een woordvoerder, om het vertrouwen in dit product te vestigen.

Reacties (6)
28-06-2002, 08:48 door Anoniem
Als de source open is dan vind de linux/BSD wel een goede invulling voor palladium.. wat gevaarlijk klinkt maar leuke KAN zijn.
28-06-2002, 11:05 door suntac
MS en opensource?????????????

Ik kan mijn oren bijna niet geloven maar eerst eens zien en dan pas geloven..........

SUNTAC
03-07-2002, 14:10 door Anoniem
Ooit wel eens de laatste License Agreement voor de nieuwste WMP patches doorgelezen ?

Daar staat in dat MS onaangekondigt patches/updates/backdoors etc mag installeren en voor hun doelen je computer mag gebruiken.

Dan kan Pandamonium (ik bedoel Palladium) wel opensource worden, maar als je al je source code moet gaan opsturen naar bedrijfjes die ze voor veel geld gaan compilen en 'signen' om je daarna je eigen binairy's terug te sturen, waarbij je dan nog niet eens weet welke source code aanpassingen hunzelf gedaan hebben ziet het nog niet erg op.

Er bestaat een zeer grootte kans dat Free-Software (X11/BSD/GPL/etc) voor de 'gewone' mens alle zinvolheid gaat verliezen, behalve het feit dat het 'gratis' is dan.

Lees:
http://www.cl.cam.ac.uk/users/rja14/tcpa-faq.html
voor een analyse van wat Palladium ook kan betekenen.

Hoe je het ook draait, Palladium word GEEN 'security for the masses' maar 'security for big-blue/MS en Uncle Sam'.

De enige vraag die dan nog overblijft is:

Hoe lang duurt het voordat de 'Master-Key' voor Palladium op het internet staat ? :)
03-07-2002, 18:47 door hzlz
Herinneren jullie je Transmeta (jaja, waar Linus werkt)?

Transmeta maakt een chip die slechts 1 Watt stroom verbruikt en doormiddel van 'codemorphing' (jaja, door Linus gemaakt) bijna de prestaties van Intel machines evenaard. OS maakt voor de chip niet uit (!). Dit maakt de chip uitermate geschikt voor mobiele toepassingen en, sinds kort ook voor supercomputing, geschikt.

Het bovenstaande innitiatief van de grote jongens, lijkt een pakt tegen de 'codemorphing' methode van Transmeta.

€0,3
03-07-2002, 20:05 door Anoniem
Originally posted by hzlz
Herinneren jullie je Transmeta (jaja, waar Linus werkt)?

Transmeta maakt een chip die slechts 1 Watt stroom verbruikt en doormiddel van 'codemorphing' (jaja, door Linus gemaakt) bijna de prestaties van Intel machines evenaard.

More info's: http://www.transmeta.com/technology/architecture/code_morphing.html
04-07-2002, 08:49 door suntac
Originally posted by Unregistered
Dan kan Pandamonium (ik bedoel Palladium) wel opensource worden, maar als je al je source code moet gaan opsturen naar bedrijfjes die ze voor veel geld gaan compilen en 'signen' om je daarna je eigen binairy's terug te sturen, waarbij je dan nog niet eens weet welke source code aanpassingen hunzelf gedaan hebben ziet het nog niet erg op.


mmmm, ik kon al niet geloven dat dit allemaal zo was zoals het klonk in eerste instantie. We zullen zien waar het heen gaat maar als het inderdaad zo is dat je zelf niet kunt compilen,.... hoe kun je dan je code testen. Er zal toch wel een soort van test-compile omgeving in zitten denk ik. Op dat moment heb je dus een soort van een compiler en ik kan me niet voortsellen dat er niemand is die dat ding niet opensloopt zodat binnen de kortste keren de hele wereld die compiler heeft.


SUNTAC
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.