image

Microsoft: Opslag locatiegegevens is vrijwillig

dinsdag 10 mei 2011, 10:52 door Redactie, 1 reacties

Microsoft bewaart geen exacte locatiegegevens van gebruikers, daarnaast is deelname aan locatiediensten geheel vrijwillig, zo laat de softwaregigant in een brief aan het Amerikaanse Congres weten. De brief werd verstuurd naar aanleiding van de opslag van locatiegegevens door Apple en Google. Volgens Microsoft loopt de privacy van Windows Phone 7-gebruikers geen gevaar.

De softwaregigant stelt dat de opslag van locatiegegevens belangrijk is om bepaalde diensten aan te bieden en te verbeteren. Het zou echter nooit de informatie over de gebruikers zelf opslaan, maar alleen over plekken in de buurt. Daarmee is het mogelijk om telefoons sneller te lokaliseren. Verder moeten gebruikers zelf toestemming geven en wordt de locatie alleen gemonitord als de gebruiker dit nodig heeft. Als laatste zou Microsoft transparant zijn in de werkwijze van de locatiediensten en opslag van deze gegevens.

"We vinden dat locatie-gebaseerde diensten van mobiele besturingssystemen een tool voor de gebruiker en de applicaties die hij of zij gebruikt moeten zijn, en geen middel om een database met gevoelige gegevens te genereren die partijen in staat stelt om in het geheim gebruikers te volgen", aldus Microsoft president Andy Lees.

Google liet onlangs aan Security.nl weten dat ook bij Android-toestellen de opslag van locatiegegevens vrijwillig is.

Reacties (1)
10-05-2011, 18:36 door Anoniem
Maar het staat zeker wel per ongeluk default aan en zit ergens onder een vage optie verborgen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.