image

Apple en Google verdedigen opslag locatiegegevens

woensdag 11 mei 2011, 13:27 door Redactie, 1 reacties

Google en Apple hebben voor het Amerikaanse Congres de opslag van locatiegegevens verdedigd. Beide bedrijven moesten zich vanwege hun privacypraktijken verantwoorden. "Ik vind dat consumenten een fundamenteel recht hebben om te weten welke gegevens over hen verzameld worden", aldus senator Al Franken. Ook andere senatoren maakten zich zorgen over het zonder toestemming opslaan van gegevens, volgens sommige berichten in onversleutelde vorm.

De senatoren waren ook positief over de voordelen van technologie en zeiden dat ze innovatie niet wilden belemmeren. "Niemand hier wil Apple of Google stoppen in het produceren van producten of het doen van de fantastische dingen die ze doen. Ik vind het super dat ik Google Maps gratis kan gebruiken. En hetzelfde geldt voor de weer-app op mijn iPad. Maar ik denk dat we een balans moeten vinden", merkte Franken op.

Toestemming
Apple vice-president Bud Tribble liet weten dat Apple nooit de locatie van gebruikers heeft opgeslagen en dit ook niet van plan was. Voor sommige diensten was de locatie wel nodig, maar hier zou gebruikers om toestemming worden gevraagd.

Ook Google liet weten dat de opslag van locatiegegevens vrijwillig plaatsvindt. "Daarom verzamelen we geen locatiegegevens, geen enkele, via onze locatiediensten op Android-toestellen, tenzij de gebruiker er bewust voor kiest om zijn gegevens met Google te delen", zegt Google topman Alan Davidson.

Reacties (1)
11-05-2011, 14:50 door Anoniem
Ja toestemming geven. Is hetzelfde als de algemene voorwaarden lezen. Doet ook iedereen. Je moet eigenlijk een netwerk sniffer of iets hebben om te weten welk programma wat verstuurt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.