image

Google miste malware op Android Marktplaats

maandag 16 mei 2011, 12:32 door Redactie, 4 reacties

Een Trojaans paard voor Android smartphones heeft weken en mogelijk zelfs langer op de Android Marktplaats gestaan voordat Google in actie kwam. Vorige week waarschuwde een beveiligingsbedrijf voor de iCalendar app. Die verstuurde sms-berichten naar dure telefoonnummers. Volgens voorlopig onderzoek zouden alleen Chinese Android-gebruikers het doelwit zijn.

Marktplaats
Google heeft deze en andere applicaties van ontwikkelaar 'Zsone' inmiddels verwijderd. De app zou voor het laatst op 19 april zijn bijgewerkt en ongeveer tweehonderd keer zijn gedownload. Een andere applicatie van dezelfde ontwikkelaar zou voor het laatst op 27 februari zijn geüpdatet.

"Betekent dat de malware zeker 23 dagen op de Marktplaats stond? Of zelfs langer? Waarschijnlijk wel", zegt Denis Maslennikov van Kaspersky Lab. De onderzoeker bekeek verschillende websites die als een "mirror" voor de Android Marktplaats fungeren en overal werd dezelfde datum aangetroffen.

Reacties (4)
16-05-2011, 15:56 door Martijn2
Wat een heerlijke stilte zeg, het is maar Google. Android is gebaseerd op Linux en dus onkwetsbaar, toch mannen?
16-05-2011, 16:20 door Mysterio
Door Martijn2: Wat een heerlijke stilte zeg, het is maar Google. Android is gebaseerd op Linux en dus onkwetsbaar, toch mannen?
Probeer je nou echt aan de hand van een kalender-app een zinloze OS bash op te starten? Sneu hoor.

Meneer Kaspersky is allang blij dat er wat gevonden is want hij kon z'n scannertje maar niet verkocht krijgen.
16-05-2011, 16:22 door Anoniem
@Martijn2 : Wat een onzin opmerking. Als je de App download zul je als gebruiker toch ZELF toestemming moeten geven aan de app om sms te kunnen versturen, dus ja als je dat doet, dan doe je het zelf en niet het OS.

Daarbij is ELK stuk software kwetsbaar. De ene alleen wat meer dan de andere ;-)
17-05-2011, 12:25 door Anoniem
Door Martijn2: gebaseerd op Linux en dus onkwetsbaar, toch mannen?

Probleem is alleen... geen linux fan met enig verstand heeft dat ooit gezegd. Beetje sneu als je dat soort dingen moet verzinnen, wellicht iets te maken met de duizenden virussen en malware die er voor een zeker ander OS elke dag bij komen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.