image

VS bang voor Al Qaeda Cyberaanvallen

donderdag 27 juni 2002, 11:13 door Redactie, 1 reacties

Na de ontdekking afgelopen herfst dat sommige computers in Silicon Valley op afstand in de gaten werden gehouden, is de FBI bang voor aanvallen vanuit het Midden-Oosten. Het nationale rechercheteam van de VS traceerde de ongewenste bezoekers via telefooncentrales in Saoudi Arabië, Indonesië en Pakistan. De overheid vreest nu dat terroristen op het punt staan om internet te gebruiken als direct middel om bloed te vergieten. De dreiging heeft weinig van doen met bekende vormen van cyberterrorisme zoals virussen en wormen. De aanvallen zouden zich richten op het punt waar computers samenkomen met de fysieke structuren die zij aansturen.
"The event I fear most is a physical attack in conjunction with a successful cyber attack on the responders' 911 system or on the power grid," aldus Ronald Dick, directeur van de FBI's 'National Infrastructure Protection Center'. (Security Focus)

Reacties (1)
27-06-2002, 12:51 door suntac
Realistiche dreiging? Ik denk dat de mogelijkheid er zeker is maar zou een dergelijke aanval niet ook heel snel terug geslagen kunnen worden.

Ik kan me niet voorstellen dat de amerikanen hier geen plan voor hebben en duidelijke afspraken hebben met de mensen op de "hoofdpunten" van de infrastructuur. Ik denk dat hier best over na is gedacht door een of andere slimme denk tank.

De Amerikanen zijn toch al tijden bezig met cyber-war dan zullen ze ook zeker bezig zijn met cyber-verdediging...........

SUNTAC
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.