image

VS bijt zich vast in NASA-hacker McKinnon

dinsdag 17 mei 2011, 13:24 door Redactie, 13 reacties

De Amerikaanse autoriteiten zijn niet van plan om NASA-hacker Gary McKinnon vrijuit te laten gaan. Minister van Justitie Eric Holder liet weten dat de VS "alle noodzakelijke stappen zal nemen" om McKinnon voor een Amerikaanse rechtbank te slepen. Holder deed zijn uitspraken voorafgaand aan het bezoek van Barack Obama aan Groot-Brittannië. McKinnon wist tien jaar geleden zo'n honderd slecht en onbeveiligde systemen van de Amerikaanse overheid te hacken, waaronder het Pentagon en NASA. Sindsdien speelt er een langlopende procedure over de uitlevering van de 45-jarge Britse hacker, die aan het syndroom van Asperger zou lijden.

Doorbraak
McKinnon en zijn supporters hadden op een positieve doorbraak gehoopt als de Amerikaanse president eind mei Groot-Brittannië bezoekt. De moeder van McKinnon had zelfs een brief naar Obama gestuurd, waarin ze vroeg om de tien jaar van kwelling te laten eindigen. De Amerikaanse autoriteiten zijn echter niet van plan om op te geven.

"McKinnon is iemand die ernstige misdrijven heeft begaan, waardoor er voor één miljoen dollar schade in de Verenigde Staten is veroorzaakt. Zeven Britse rechters hebben bepaald dat zijn uitlevering rechtsgeldig is. De vorige minister van Binnenlandse Zaken heeft besloten dat zijn uitlevering juist was", aldus Holder tegenover de Britse televisie.

Reacties (13)
17-05-2011, 13:58 door Anoniem
" waardoor er voor één miljoen dollar schade in de Verenigde Staten is veroorzaakt"
nou ja , met hun gekend schaalmodel zal
de werkelijke "schade" dus wellicht hooguit 1000 dollar zijn.
17-05-2011, 14:01 door WhizzMan
Waar komt dat miljoen nou toch vandaan? Beveiligingskosten heb je ook als je niet gehacked wordt. Heeft die data weggegooid die een miljoen kost om opnieuw te genereren? Of is dat dan eigenlijk de schuld van de klojo die geen backups heeft gemaakt? Ik kan me best voorstellen dat je extra kosten maakt doordat je systemen moet wipen en opnieuw in moet richten, maar die miljoen heb ik nog geen enkele keer onderbouwd gezien.
17-05-2011, 15:05 door Anoniem
Onderbouwen is ook wat lastig als je liegt dat je barst.
17-05-2011, 15:15 door quikfit
Geef die man een baan bij de Unaaitonssteeds!Misschien leren ze dan wat bij.
17-05-2011, 16:01 door Anoniem
Gelukkig heeft Amerika geen duim. Dan zou die wel heel erg veel zeer doen van het zuigen.

Die 1 miljoen schade ligt meer aan de gang van zaken bij de amerikaanse overheid dan aan een random autist die slecht beveiligde servers binnenkomt.
17-05-2011, 16:17 door Anoniem
Moet het VK een onderdaan uitleveren aan de VS dat hun eigen onderdanen niet uitlevert? Nederlandse toestanden!! ;-)
17-05-2011, 17:40 door Anoniem
Door Anoniem: Moet het VK een onderdaan uitleveren aan de VS dat hun eigen onderdanen niet uitlevert? Nederlandse toestanden!! ;-)

tsja , echt te bizar voor woorden , uitleveren aan een land dat zichzelf boven iedereen verheven voelt en het zelf niet doet

mvg B|T
17-05-2011, 17:59 door Anoniem
Hier: http://www.youtube.com/watch?v=_fNsah-0vpY

Een interview met de McKinnon, over wat hij zoal gevonden heeft.
17-05-2011, 21:41 door DarkViewOfTheWorld
Door WhizzMan: Ik kan me best voorstellen dat je extra kosten maakt doordat je systemen moet wipen en opnieuw in moet richten, maar die miljoen heb ik nog geen enkele keer onderbouwd gezien.

[sarcasm]
Wel, je hebt een technieker, die eerst uurtje de nieuwe image compiled met de updates, en die voor die 100 systemen de multicast start voor een wipe en reinstall, die hij dan volgens de regeltjes twee uur in de gaten houdt (eentje voor het wipen, eentje voor het installen), wat je dus 200 manuren opleverd, en natuurlijk word die technieker 5.000 dollar per uur betaald, en dan heb je 1 mill kosten !
[/sarcasm]
18-05-2011, 00:24 door conf t
"McKinnon is iemand die ernstige misdrijven heeft begaan, waardoor er voor één miljoen dollar schade in de Verenigde Staten is veroorzaakt.

pfff De huidige staatsschuld van de VS is gestegen tot de max. toelaatbare waarde nl. 10000 miljard dollar. Dat moet eigenlijk ook haast wel crimineel zijn en Obama vraagt of "we" (de rest van de wereld) die bovengrens kunnen verhogen. Anders stort de economie in. Kunnen ze hem gelijk gevangen zetten, wegens daden tegen de mensheid?
18-05-2011, 09:43 door spatieman
ondertussen zijn de betreffende server al 5000x opnieuw gehacked worden via het zelfde lek.
18-05-2011, 09:46 door cjkos
Door Anoniem: Moet het VK een onderdaan uitleveren aan de VS dat hun eigen onderdanen niet uitlevert? Nederlandse toestanden!! ;-)

Je moet niet vergeten dat Engeland een wat betere band heeft met de VS.
Nederland is voor de VS iets te kritisch.

Nederland is dan misschien het schoothondje, maar Engeland het schoothondje dat ook alle lekkers krijgt en dus het hardst getroffen wordt als het niet naar het baasje luistert..
18-05-2011, 14:10 door Anoniem
1 miljoen euro aan schade door slecht beveiligde netwerken te hacken? Hij lijdt aan asperger en dan het onderste uit de kan willen halen. Tragisch, maar zo des VS.

Ga lekker Lloyd Blankfein van Goldman Sachs vervolgen, vanwege liegen tegen Congres en het medeverantwoordelijk zijn van de (komende) ondergang van VS met een schade van meer dan 5 triljoen dollar !

VS staat aan de vooravond van totale implosie. Het lijkt wel een gesticht. De een is nog gekker dan de ander.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.