image

China boos over hackerbeschuldiging Google

maandag 6 juni 2011, 13:31 door Redactie, 2 reacties

Als Google ongestoord zaken in China wil blijven doen, moet het oppassen met het beschuldigen van de Chinese overheid dat het achter verschillende hackeraanvallen zit. Dat schrijft de Chinese krant People's Daily, de voornaamste krant van de Communistische Partij. Vorige week waarschuwde Google voor een hackeraanval op Gmail-accounts van Amerikaanse ambtenaren, militairen, journalisten en Chinese activisten. Begin 2010 werd ook al een aanval aan de Chinese overheid toegeschreven.

Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken ontkende voor de aanval van vorige week verantwoordelijk te zijn en de krant waarschuwt dat Google een riskant politiek spel speelt. Google zou met opzet een negatief beeld van China schetsen en stellen dat de aanvallen het werk van de Chinese overheid zijn.

"Googles beschuldigingen aan China zijn vals, hebben dubbele motieven en kwade bedoelingen", aldus het commentaar in de krant. "Google moet zich niet in de internationale strijd begeven, waarbij het een tool voor politieke stellingname speelt." Daarbij waarschuwt de krant ook dat het optreden van de zoekgigant gevolgen voor de "markt" kan hebben, hoewel het hier niet in detail op ingaat.

Reacties (2)
06-06-2011, 17:38 door spatieman
goh, en de IPtje zijn niet van CN land zeker.
07-06-2011, 14:50 door Anoniem
Door Redactie: Als Google ongestoord zaken in China wil blijven doe (...)

Ongestoord? In China? Hahaha....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.