image

Bitcoin-koers stort in na gehackt account

maandag 20 juni 2011, 12:29 door Redactie, 1 reacties

De koers van virtuele munteenheid Bitcoin is dit weekend ingestort nadat een grote hoeveelheid virtueel geld werd gestolen en de database met 60.000 accounts gehackt werd. De vorige week ontdekte Bitcoin-malware genaamd Coinbit, is zeer waarschijnlijk verantwoordelijk voor het kapen van een account met 25.000 Bitcoins, met een waarde van 210.000 euro.

"Een account met veel coins is gehackt en wie het heeft gestolen, verkocht eerst alle aanwezige coins, om die later weer te kopen, en vervolgens op te nemen. De opnamelimiet van duizend dollar per dag was voor dit account ingesteld, waardoor de hacker alleen duizend dollar waard aan coins wist te stelen", aldus Mt.Gox, de beurs waarop Bitcoin wordt verhandeld. De aanvaller zou een IP-adres uit Hong Kong hebben gebruikt.

Database
Op zondag werd de computer gehackt van iemand die audits voor Mt.Gox verricht. De hack zorgde ervoor dat de gebruikersdatabase met meer dan 60.000 accounts online verscheen. De database bevat e-mailadressen en gehashte wachtwoorden. Eén van deze accounts werd mogelijk gebruikt voor het verkopen van grote hoeveelheden Bitcoins, waardoor de waarde in elkaar stortte. Was een Bitcoin eerst nog 12,30 euro waard, maar na de duikval was het minder dan een cent.

In de tussentijd kochten gebruikers massaal de goedkope Bitcoins. Mt.Gox zal nu alle transacties die tijdens deze periode plaatsvonden terugdraaien en de waarde van de virtuele munteenheid herstellen zoals die was voor de crash, zo laat het bedrijf in deze verklaring weten.

Als Mt.Gox weer online komt, worden alle gebruikers eerst geauthenticeerd. Het gaat om een combinatie van het laatste IP-adres waar vandaan het account benaderd is, een verificatie van het e-mailadres, accountnaam en oude wachtwoord. Gebruikers moeten vervolgens een nieuw, sterk wachtwoord invoeren.

Reacties (1)
21-06-2011, 13:31 door KwukDuck
Direct nadat de dump voorbij was zat de koers al weer op 14 USD.
Dit zal nog wel even na rommelen maar om nou te zeggen dat bitcoins zijn ingestort... Nee absoluut niet, het was een flashcrash door een hack, thats all.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.