image

ISP waarschuwt besmette abonnees voor Trojan

maandag 20 juni 2011, 14:04 door Redactie, 6 reacties

De Britse internetprovider Virgin Media waarschuwt abonnees die met de SpyEye Trojan besmet zijn, een Trojaans paard dat bankrekeningen kan plunderen. Het gaat om een samenwerking tussen de ISP en de Serious Organised Crime Agency (SOCA). Volgens Virgin Media is de dreiging van SpyEye vergelijkbaar met Zeus. De provider biedt abonnees beveiligingssoftware, toch blijk dat een kwart van de mensen die de helpdesk belt, geen beveiligingssoftware gebruikt of die up-to-date houdt.

Gebruikers die besmet zijn krijgen "praktisch advies" over hoe ze het Trojaanse paard kunnen verwijderen. "We kiezen voor deze proactieve aanpak om onze klanten te beschermen en ze de steun en advies te geven dat ze nodig hebben om veilig online te zijn, zodat ze zonder zorgen van het internet kunnen genieten", zegt algemeen-directeur Jon James.

Reacties (6)
20-06-2011, 14:24 door PeterB
Goh...netjes op zich, maar je gebruikers waarschuwen dat deden wij al jaren geleden...nog voordat alle ISP's zich massal op de " gratis" AV diensten stortten.
20-06-2011, 15:01 door Anoniem
Wie is wij?
20-06-2011, 15:22 door Anoniem
Netjes, wat ik mij hierbij afvraag is of velen, indien de detectie via Deep Packet Inspection mocht lopen, bezwaar maken vanwege privacy ? Mag de provider je packet bekijken om je te waarschuwen voor malware, mogen ze enkel kijken naar source/destination, of mogen ze je verkeer geheel niet bekijken ? DPI wordt altijd gepresenteerd als een dreiging, en nooit als een mogelijk hulpmiddel om de consument juist te beschermen.
20-06-2011, 15:52 door Anoniem
Door Anoniem: Netjes, wat ik mij hierbij afvraag is of velen, indien de detectie via Deep Packet Inspection mocht lopen, bezwaar maken vanwege privacy ? Mag de provider je packet bekijken om je te waarschuwen voor malware, mogen ze enkel kijken naar source/destination, of mogen ze je verkeer geheel niet bekijken ? DPI wordt altijd gepresenteerd als een dreiging, en nooit als een mogelijk hulpmiddel om de consument juist te beschermen.

Is al honderd maal besproken, google maar even.
20-06-2011, 16:52 door spatieman
/sarcasme.
handig toch dat DPI
kunnen ze meteen zien wie infected is...
20-06-2011, 16:59 door Anoniem
Kijken naar outbound IP adres is voldoende. C&C servers zijn vaak bekend.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.