Door Lucas28: Door Anoniem:
Waarop baseer je de conclusie ? Je bent Marc Stevens ,of Dan Bernstein, of Markus Kuhn of .. en post anoniem ?
Oftewel, hoe kom je van "ik zag versleutelde informatie op de partitie" naar "beveiliging is uitstekend en kan ook door deskundigen niet worden gekraakt" ?
Je zegt daarmee dat je zelf op dit onderwerp zeer deskundig bent (of iemand die dat is daar uitgebreid naar hebt laten kijken ) , maar dat kunnen we zo niet beoordelen.
Hallo zeg, je bent zelf anoniem. Ik had deze reactie anoniem geplaatst omdat ik geen lid was van dit forum en er verder ook geen bemoeienis mee had. Mijn inbreng was slechts bedoeld als informatie voor degenen die twijfelen aan veligheid van RFID. Overigens was ik het die constateerde dat dit onderwerp weer actueel is.
Over de beveliging: Sommigen hier suggereren dat de sleutel alleen toegang tot de harde schijf aan of uit zet. Dat is niet het geval. De code op de sleutel is tevens de code die wordt gebruikt om de informatie op de harde schijf te versleutelen. Het lijkt mij logisch dat de constructeur dan een code kiest van een flinke lengte (meer dan 32 tekens), zodat hij ook niet met een supercomputer kan worden gekraakt. Mijn conclusie was hierop gebaseerd.
Als je twijfelt aan mijn deskundigheid is dat jouw probleem, ik hoef je niets te verkopen. Ik heb hier slechts belangenloos advies gegeven aan forummers die willen weten hoe veilig deze schijven eigenlijk zijn.
Als je vindt dat ik ongelijk heb dan kun je het beste voor die paar tientjes zelf een RFID schijf bij de Aldi kopen en daarmee gaan experimenteren. Dan zie ik je bevindingen hier wel op het forum verschijnen.
Inderdaad, ik ben anoniem, en jij ook. Voor commentaar op de redenering in een post maakt dat ook niet uit.
Voor een uitspraak "geloof mij het is veilig" is de vraag of de "mij" in staat is dat te beoordelen wel relevant.
Zonder extreem grondige onderbouwing is een advies van een anoniem "het is ook door deskundigen niet te kraken" gewoon waardeloos.
Dat jij het logisch vind dat iets op een bepaalde manier geimplementeerd zou zijn zegt toch echt helemaal niets of dat ook het geval is ?
Hoe junior moet je zijn, als je blijkbaar nog nooit een onlogische of botweg pruts implementatie van iets tegen gekomen bent ?
Echt, dat gebeurt. Met regelmaat. Als je niet gecontroleerd hebt hoe het gedaan is kun je toch geen _conclusie_ trekken ?
"Ik concludeer dat het veilig is omdat het mij logisch lijkt dat ze het veilig gebouwd hebben" . Mijn bretels kunnen de broek amper houden.
Inderdaad twijfel ik aan je deskundigheid. Gewoon, omdat de expertise om zo'n systeem helemaal te reverse engineeren behoorlijk zeldzaam is, en de expertise om ook subtiele fouten erin te herkennen nog zeldzamer is.
Nu is een negatief bewijzen (er zit geen fout in) logisch onmogelijk, en dan is het beste waar je op komt een erg uitputtende lijst van waar allemaal aan gedacht is,hoe het werkt, en de conclusie van liefst een aantal mensen met zeer bewezen reputaties dat ze geen fout hebben kunnen vinden.
Een positief resultaat (er zit een fout in) is natuurlijk beter te doen, dat is aanwijzen/uitleggen waar het probleem zit, en minder afhankelijk van de reputatie van degene die het probleem aanwijst.
Wat heb je nu toegevoegd : één puntje dat de sleutel niet slechts de toegang tot een plain text schijf regelt.
Wel, goed genoeg om je _kleine_ broertje buiten de deur te houden.
Maar verder ?
Is de encryptie misschien gebaseerd op puur het serienummer van de harddisk,of een fixed vendor key, en is de user sleutel toch alleen een toegang om dat aan/uit te zetten ?
Staat de usersleutel misschien _ook_ in het prom/nvram van de harddisk ?
Welke encryptie wordt uberhaupt gebruikt (LFSR ziet er ook random uit.. ), en levert de usersleutel wel alle keybits ?
In welke modus wordt encryptie gebruikt ? (ECB ?)
Tussen de stap "ik zag geen herkenbare data toen ik met een sector editor keek" naar "het kan ook door experts met veel tijd en budget niet gekraakt worden" zit een heleboel ruimte, en dat is waar ik op wijs.
Voorlopig ga ik ervan uit dat jouw analyse inderdaad niet meer zegt dan "ik zag geen herkenbare data" ; Misschien inderdaad net goed genoeg voor 'geheim voor kleine broertje' , maar meer beveiliging dan dat is niet onderbouwd.
Misschien dat de schijf wel heel erg veilig _is_ , dat zou best kunnen. Alleen die vraag staat nog open .
Ga ik er zelf wat mee doen ? Voorlopig niet. Een betere analyse kost meer tijd dan dat ik kan besteden aan de vraag over een Aldi RFID disk, ik heb ook zeker de kennis/ervaring niet om wat meer subtiele problemen te vinden, noch de reputatie dat als ik ze niet vond, ze er misschien ook echt niet zijn. De puntjes die ik boven noemde en dan wel zou kunnen vinden zitten ruim in de categorie "prutswerk" of zelfs "bewust zwak" .