image

Tien fraudegevallen OV-chipkaart onderzocht

dinsdag 21 juni 2011, 14:26 door Redactie, 4 reacties

De KLPD heeft tien andere gevallen van fraude met op naam gestelde OV-chipkaarten onderzocht, zo laat het Openbaar Ministerie weten. De processen-verbaal in deze zaken zullen binnenkort ter beoordeling aan het OM worden ingestuurd. Naast deze gevallen is er ook een onderzoek tegen onderzoeksjournalist Brenno de Winter ingesteld, zoals gisteren al bekend werd. De Winter zal morgen door de Utrechtse politie worden gehoord

"Dit verhoor is erop gericht om duidelijk te krijgen wat de betrokkenheid van deze journalist bij de fraude is en in hoeverre hij deze fraude heeft gepleegd met een journalistiek doel voor ogen. Afhankelijk van onder andere de uitkomst van dit verhoor, zal de officier van justitie een vervolgbeslissing nemen", aldus het OM.

Noodzaak
De Winter laat op zijn eigen website weten: “Hier is dus sprake van een noodzaak, omdat na vier jaar onderzoek het niet anders kon. Ik ben hoffelijk geweest door vooraf te waarschuwen en tijdens het onderzoek zelfs de Nederlandse Spoorwegen uit te nodigen mee kijken. Als je als journalist je werk doet om die misstanden aan de kaak te stellen moet je dat ongehinderd kunnen doen. Dat het nu nodig is kosten te maken voor een advocaat en er druk op mij en mijn omgeving uit te oefenen, werkt voor mijn werk als journalist verstikkend.”

Reacties (4)
21-06-2011, 14:47 door spatieman
hoe dom ben je, om met "op naam gestelde OV kaarten" te gaan frauderen...
21-06-2011, 14:52 door Mysterio
Door spatieman: hoe dom ben je, om met "op naam gestelde OV kaarten" te gaan frauderen...
Als je het doet onder hem mom van onderzoek en maatschappelijke belangen, dan is er ook geen rede om het anoniem te doen.
21-06-2011, 14:52 door Preddie
Wat toevallig dat het er precies 10 zijn......

maargoed daar hadden ze wel Brenno voor nodig anders kwamen ze niet aan de 10 natuurlijk ..... wel een hoog rendement moet ik zeggen, ik zie dagelijks verschillende mensen frauderen en dat zijn er meer als 10 en nu al hebben ze er 10 opgepakt OLE! Het oppakken van die mensen kost hoogstwaarschijnlijk meer dan ze laten frauderen.

Prutsers zijn het, ik kan er niks anders van maken !

en Brenno hou je taai man, de rechter zal ook wel snappen dat er een publiekelijk noodzaak is om dit wan presteren van de overheid en TLS te openbare zodat de gewone burger zich bewust is op welke manier er met zijn of haar chipkaart gefraudeerd kan worden
21-06-2011, 17:29 door Anoniem
Door spatieman: hoe dom ben je, om met "op naam gestelde OV kaarten" te gaan frauderen...

dom.. tsja.. ligt aan je aanname.. wie zegt dat het je eigen naam is? misschien daarom juist wel heel slim :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.