Door Anoniem: Door Nietsnut: Oke ik schop een open deur in gebruik een Linux distro en al deze gevaren wandelen je deur voorbij.
En ik moet zeggen ben 2 jaar geleden overgestapt op Ubuntu en het is en blijft een heerlijk veilig gevoel .
En die overstap heb je gemaakt op een bedrijfsomgeving met 1400+ werkplekken, 2700 werknemers en 143 Serversystemen? of verwar je je kennis nu een beetje met je thuis PC?
Laten we ervan uit gaan dat Linux absoluut onfeilbaar is, zodra je de meute Windows klikgebruikers gaat overzetten openen ze dezelfde emails met dezelfde lolcatz en starten (in userspace) vervolgens ook op linux doodleuk een of andere spambot.
Wie zegt dat hij het over een bedrijfsomgeving heeft? :S
Ook al zou hij het wél over het bedrijfsleven hebben: waarom zou het dan niet mogelijk zijn? Natuurlijk gaat het niet van vandaag op morgen, maar overstappen zul je uiteindelijk toch moeten of wil je die 2700 werknemers over 15 jaar nog steeds Windows XP laten gebruiken en die 143 servers nog 20 jaar op Windows 2000 laten draaien? Je kunt niet vanaf het moment dat je je diploma hebt behaald tot het moment dat je met pensioen gaat met hetzelfde besturingssysteem blijven werken. Je zult nu eenmaal moeten overstappen, meerder malen. Als je dan toch bezig bent, zou je ook de overstap kunnen maken op Linux.
Niet dat ik het zou aanraden om over te stappen op Linux, want met de stelling "Volgens mij is Linux daar mature genoeg voor" van Anoniem ben ik het volledig oneens. Ik heb zelf een tijd met Ubuntu gewerkt, maar blij dat ik er weer vanaf ben. Wat een ongelofelijk rommel is dat. Ik ben nog nooit een besturingssysteem tegen gekomen waar zo ontzettend veel bugs inzitten. Als webserver is het misschien geschikt, maar als desktop is het compleet onbruikbaar.
Voorbeeld:
- Installeer Ubuntu (gewoon standaard installatie) of draai een live-versie;
- Open Libre-Office Writer;
- Typ een stuk tekst;
- Selecteer de tekst en kopieer deze met Ctrl + C of via het menu bovenaan het scherm of het menu onder de rechtermuisknop;
- Sluit Writer af (niet het document, maar de applicatie) en start Firefox;
- Probeer de gekopieerde tekst ergens in een tekstvak te plakken.
Dat is dus compleet onmogelijk. Volgens Ubuntu staat er namelijk helemaal niets op het klembord. Waarom? Vanwege het simpele feit dat het klembord leeg wordt gegooid op het moment dat je de applicatie met de oorspronkelijke tekst afsluit. Volstrekt belachelijk! Zo ben ik dus al meerdere malen lappen tekst van meerdere pagina's kwijt geraakt, doordat ik een forumpost in Writer typte, vervolgens Ctrl + A, gevolgd door Ctrl + C deed, om vervolgens Writer af te sluiten en er dan achter te komen dat mijn uitgebreide forumpost niet meer te plakken was, aangezien het klembord volledig leeg was.
Ongelofelijk dat zoiets mogelijk is! Ok, niet alle applicaties gooien het klembord leeg, maar iedere applicatie moet zelf support voor het klembord inbouwen, maar dat doet vrijwel niemand, waardoor de meeste applicaties je klembord dus gewoon leeg gooien als je ze afsluit. Absurd! Als besturingssysteem kun je niet zomaar data in het niets laten verdwijnen, alleen maar omdat de gebruiker de bronapplicatie afsluit. Daar wil je je 2700 medewerkers dus echt niet mee opzadelen. Zoiets cruciaals als een klembord hoort gewoon te werken en daar hoor je op te kunnen vertrouwen. Een klembord hoort niets weg te gooien bij het sluiten van een applicatie. Overstappen op deze troep? Nooit doen. Dat geeft alleen maar een hoop frustratie en dataverlies.