image

Microsoft blijft in eigen patiëntendossier geloven

dinsdag 28 juni 2011, 10:48 door Redactie, 3 reacties

Microsoft blijft in een eigen online patiëntendossier geloven, ook al heeft Google de handdoek in de ring gegooid. De zoekgigant kondigde vorige week het einde van Google Health aan, een online dossier waar gebruikers hun medicijngebruik en gezondheid konden bijhouden. Microsoft bedankt Google voor alle inspanningen en merkt op dat het toegankelijk maken de enige manier is om de gezondheidszorg te verbeteren.

"Er zullen altijd discussies over privacy, eigendom van gegevens, standaarden, etc. zijn, maar uiteindelijk is het onontkoombaar, en Google Health heeft de kar voorwaarts getrokken", zegt Sean Nolan, hoofdarchitect van Microsoft's Health Solutions Group.

Ecosysteem
HealtVault, de oplossing van Microsoft, is onderdeel van een "bredere projectstrategie", merkt Nolan op. Het zou om een compleet ecosysteem gaan, van huis tot aan de kliniek, tot aan het ziekenhuis en laboratorium. "Op een manier die innovatie bij zoveel mogelijk verschillende organisaties als mogelijk aanmoedigt." Nolan geeft verder advies hoe Google Health-gebruikers hun informatie naar Microsoft HealthVault kunnen overhevelen.

Daarbij werkte Google samen met Microsoft. "Google is gebaseerd op CCR-standaarden, en HealthVault heeft de mogelijkheid om CCR-gebaseerde documenten te importeren." Binnen een week zal de zoekgigant een "one click" oplossing lanceren, die zowel CCR-gegevens en bestanden via een ander protocol kan versturen, wat het importeren vereenvoudigt.

Reacties (3)
28-06-2011, 11:08 door Anoniem
Wat jammer nou dat niemand die nog oog voor privacy heeft nog in microsoft gelooft.
Overigens net zo min in google, dus dat is om het even.

Waarom moeten die gegeven nou online? Zie daar echt nog steeds geen enkel voordeel in... (voor mij dan)
28-06-2011, 11:15 door Anoniem
Lijkt echter niet toegankelijk in Nederland
08-07-2011, 17:11 door Anoniem
Klopt: MSFT Health Vault is geen alternatief voor Google Health. Health Vault is namelijk (nog) niet beschikbaar in Europa.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.