image

Privacywaakhond start Tor-videowedstrijd

woensdag 29 juni 2011, 07:16 door Redactie, 2 reacties

Een Amerikaanse burgerrechtenbeweging is een wedstrijd gestart waarbij deelnemers Tor instructievideo's moeten maken. De Electronic Frontier Foundation (EFF) wil zo internetgebruikers laten zien hoe ze Tor moeten installeren en gebruiken. Tor is een dienst die gebruikers anoniem laat surfen. De software is vooral populair bij activisten die anoniem willen blijven en bij internetgebruikers in landen die bepaalde websites blokkeren.

Het Tor-netwerk is afhankelijk van "Tor relays", de schakels die zich tussen de gebruiker en de opgevraagde website bevinden. Het opzetten van een Tor relay kan lastig zijn, reden voor de EFF om een heuse wedstrijd te starten. Deelnemers moeten een instructievideo maken die voor verschillende besturingssystemen uitlegt hoe men een relay opzet.

Prijzen
"De gemaakte video's zullen maanden en zelfs jaren handig voor internetgebruikers zijn. Door deel te nemen, help je anderen met het helpen van Tor, het veroorzaken van een rimpeleffect voor het beschermen van online privacy en anonimiteit", aldus Eva Galperin van de EFF.

De wedstrijd, met de categorieën Windows 7, Windows XP, Debian Linux, Red Hat Linux, ander Linux OS en het opzetten van een Virtual Machine, staat alleen open voor Amerikanen. Winnaars worden op 12 juli bekendgemaakt, en krijgen een gesigneerde Tor-poster van de New Yorkse kunstenares Molly Crabapple.

Reacties (2)
29-06-2011, 07:33 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-06-2011, 18:46 door Anoniem
Helaas zal men waarschijnlijk alleen de voordelen belichten en niet heel duidelijk maken
dat er anderen via jouw verbinding ellende op internet kunnen uithalen.
En vervolgens wordt jij er op aangesproken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.