image

Filmster stuurt miljoen volgers malware-tweet

woensdag 29 juni 2011, 07:41 door Redactie, 1 reacties

Aanvallers hebben het Twitter-account van Hollywoodster Simon Pegg gekaapt, en vervolgens malware naar 1,2 miljoen volgers gestuurd. Pegg speelde in de film "Paul" en is ook bekend van Hot Fuzz en Shaun of the Dead. In de verstuurde tweet stond een verkorte link, die zogenaamd naar een Paul screensaver zou wijzen. Ook stonden installatie instructies in het 140 karakters tellende bericht vermeld.

Het bericht was via een BlackBerry app verstuurd, terwijl Pegg normaal zijn tweets via het web of tweetdeck verstuurt. Het bestand ScreenSaver.exe bevatte een Trojaans paard. Een paar uur na het bericht waarschuwde de filmster zijn meer dan een miljoen volgers. "I'm sorry some feckless little dick-weasel piggy backed my account to spread his/her twatty arsed computer virus and to the perp, fuck you!!"

Reacties (1)
29-06-2011, 09:24 door Patio
Het wachten is op een vandaal die dat met een veelvoud aan volgertjes dit kunststukje kopiëert via het JB-account. Een soort zeer schadelijke virtuele "kinderporno". Ben benieuwd hoe het jochie in dit doemscenario reageert.

Suggestie: RT Simon Pegg - kost 't minste van z'n kostbare tijd :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.