image

Android malware kaapt sms-berichten

maandag 11 juli 2011, 09:04 door Redactie, 3 reacties

Onderzoekers hebben een Trojaans paard voor Android smartphones ontdekt dat zich als beveiligingssoftware voordoet, maar in werkelijkheid sms-berichten kaapt. Zeer waarschijnlijk gaat het om een versie van de beruchte Zeus Trojan, die bankrekeningen plundert. De malware zou zich ook op mobiele telefoons richten, om zo codes voor internetbankieren te onderscheppen. Toch is volgens het Britse anti-virusbedrijf het niet honderd procent zeker of het inderdaad een versie van de Zeus Trojan betreft.

De malware in kwestie doet zich voor als de Trusteer Report applicatie. Verschillende banken gebruiken deze plugin om hun klanten veilig verbinding met online bankieren te laten maken. Als de malware eenmaal actief is, worden alle ontvangen sms-berichten geblokkeerd en automatisch doorgestuurd naar een server.

De URL die het Trojaanse paard bestuurt, is een vast ingestelde waarde. "Dat maakt de applicatie behoorlijk inflexibel voor het installeren op een andere server", zegt Vanja Svajcer van Sophos. "Toch is deze kwaadaardige Android applicatie interessant, omdat het spyware functionaliteit met het concept van valse beveiligingssoftware combineert."

Reacties (3)
11-07-2011, 17:05 door Anoniem
Dit soort berichten maakt het nog maar eens duidelijk: niet Mac, maar Android is het volgende doelwit van de cybercriminelen!
11-07-2011, 23:47 door Anoniem
Volgende doelwit is natuurlijk niet de Mac want ze zijn allang de doelwit en blijven dat ook voor de criminelen. Nu richten ze OOK op de Android bezitters.,
18-07-2011, 17:37 door Anoniem
Door Anoniem: Dit soort berichten maakt het nog maar eens duidelijk: niet Mac, maar Android is het volgende doelwit van de cybercriminelen!

Elk produkt met veel gebruikers is een doelwit
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.