image

Kroes vraagt input voor meldplicht datalekken

donderdag 14 juli 2011, 14:09 door Redactie, 1 reacties

Eurocommissaris Neelie Kroes heeft telecomaanbieders, internetproviders, toezichthouders en anderen gevraagd om input voor een Europese meldplicht voor datalekken. Volgens de herziene ePrivacy-richtlijn die op 25 mei 2011 van kracht werd, zijn exploitanten en internetaanbieders verplicht de nationale autoriteiten en hun klanten te informeren van inbreuken op de beveiliging van gegevens die zij bezitten.

De Commissie wil op basis van de bestaande praktijk en de aanvankelijke ervaring met de nieuwe telecomregels meningen en ideeën verzamelen en kan dan aanvullende praktische regels voorstellen om te verduidelijken wanneer deze inbreuken moeten worden gemeld en welke procedures en formaten daarbij moeten worden gebruikt.

Belangrijk
"De verplichting om beveiligingsinbreuken te melden is een belangrijk onderdeel van de nieuwe EU-telecomregels. Wij moeten echter in heel de EU consequent zijn zodat bedrijven niet te maken krijgen met een ingewikkelde reeks van onderling afwijkende nationale regelingen. Ik wil ervoor zorgen dat overal gelijke voorwaarden gelden, die de consumenten zekerheid geven en de ondernemingen praktische oplossingen bieden", aldus Kroes, Vice-President van de Europese Commissie voor de Digitale Agenda.

Reacties (1)
14-07-2011, 18:57 door Anoniem
De eurocommissarissen zijn net busybodies... als ze niks te doen hebben dan gaan lobbyisten aanmoedigen om input te verstrekken... uiteindelijk moet dat natuurlijk terug betaald worden door de lobby bedrijven in de vorm van vriendendiensten, baantjes etc. ZIe ook "tit for tat".
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.