image

Firefox NoScript krijgt financiële injectie

zondag 17 juli 2011, 09:03 door Redactie, 2 reacties

De populaire NoScript plugin voor Firefox heeft een beurs ter waarde van tienduizend dollar ontvangen. NoScript blokkeert allerlei scripts, trackers en aanvallen zoals cross-site scripting en clickjacking op websites. Met 88 miljoen downloads behoort het tot de drie populairste Firefox plugins.

De nu uitgereikte beurs is afkomstig van de Dragon Research Group, een vrijwillige onderzoeksorganisatie die cybercrime onderzoekt en informatie probeert te verzamelen "waarvan de gehele internetgemeenschap profiteert." Voor de Security Innovation Grant van tienduizend dollar, werd naar innovatieve oplossingen gekeken ie internetveiligheid verder verbeteren.

Finale
Van de vier overgebleven finalisten, Advanced Intrusion Detection Environment (AIDE), Cuckoo Sandbox, OpenBL.org en NoScript, ging de Firefox plugin er met de prijs vandoor. NoScript-ontwikkelaar Giorgio Maone gaat het geld gebruiken voor de ontwikkeling van NoScript Anywhere voor Android smartphones en het samenvoegen van de mobiele en desktop versies.

Beide projecten zouden in september klaar moeten zijn. Eerder ontving NoScript ook een bijdrage van Stichting NLnet.

Reacties (2)
17-07-2011, 18:40 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
17-07-2011, 20:32 door Anoniem
Hulde aan de developer. Geweldige plugin om al die vervelende scripts te blokkeren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.