image

Zorgverlener print security codes patiënten op envelop

vrijdag 5 augustus 2011, 15:35 door Redactie, 2 reacties

Door een fout van de Britse National Healh Service zijn de toegangscodes van kluizen en woningen van ruim tweehonderd patiënten als onderdeel van de adresgegevens geprint. Het gaat om ouderen en andere kwetsbare groepen waarvan de woningen en kluizen met medicijnen via een toegangscode voor zorgverleners toegankelijk zijn.

Vermoedelijk hebben werknemers van de Personal Demographics Service de eerste regel van het adresveld gekozen voor het invoeren van de toegangscodes, aldus dokter Trefor Roscoe. Hij merkt op dat de werknemers er niet bij stil stonden dat hierdoor de gegevens in het envelopvenster zichtbaar waren. "Het is wat we voorspeld hebben dat met al deze medische systemen zou gebeuren. Zonder iedereen goed te trainen is er weinig wat je hier aan kunt doen."

Envelop
Een woordvoerder erkent dat informatie over adressen op verkeerde wijze door de Personal Demographic Service zijn opgeslagen. "De opslag van deze gegevens op het PDS vormt een beveiligingsrisico voor de kwetsbare/oudere inwoners en in sommige gevallen zijn de toegangscodes voor de woning als onderdeel van de patiëntcorrespondentie op de envelop geprint", aldus deze verklaring.

Reacties (2)
06-08-2011, 02:17 door Anoniem
??
Je controleert toch wat verstuurd/print? Al is het maar steeksproef gewijs.
07-08-2011, 11:05 door cjkos
Dat er een fout gemaakt is bij het printen, ok.
Dat die optie er zowieso was, ok.

Maar er is ook iemand geweest die die brieven in de envelop heeft moeten stoppen,
moeten frankeren (tenzij ze een porto envelop gebruikten)
En iemand die ze heeft moeten posten.

Er is dus niet één fout gemaakt, maar meerdere.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.