image

Softwarepiraten wacht harde aanpak

maandag 15 juli 2002, 09:05 door Redactie, 2 reacties

Neil Kinnock, vice-president van de Europese Commissie heeft vandaag spijkerharde maatregelen aangekondigd tegen software- en muziekpiraten. De commissie ontwerpt momenteel een wet die in alle vijftien lidstaten van kracht moet worden. (Infoworld)

Reacties (2)
15-07-2002, 17:21 door Anoniem
<knip>
"We gaan een onderzoek instellen. De schuldigen zullen gestraft worden. De software- en muziekpiraten zijn goed georganiseerde bendes. Hun misdaden overtreffen in omzet tegenwoordig zelfs de drugs en prostitutie, omdat ze op brede sympathie van de bevolking kunnen rekenen. We moeten die opvattingen ombuigen en laten zien dat het ordinaire diefstal is."
</knip>


Weet je wat ordinaire diefstal is?

25 euro moeten betalen voor een cd'tje.
15-07-2002, 17:40 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
Weet je wat ordinaire diefstal is?
25 euro moeten betalen voor een cd'tje.

Zijn die niet 25 Euro omdat dergelijke goederen zo breed illegaal zijn te verkrijgen dat door het overgrote publiek symphatiek zou worden gesteund?

Als alle half-miljard (en veel meer wanneer Oost-Europa eindelijk eens toetreedt) verenigde Europeanen straks braaf zijn media in de winkel komt halen, zouden die prijzen best (aanzienlijk) omlaag kunnen?

Die 25 Euro zijn trouwens ook niet helemaal waar want ik heb onlangs nog voor een originele import dubbel-cd uit Amerika aan de Rotterdamse Nieuwe-Binnenweg nog 22,95 Euro betaald.

Maar als je weet dat die zelfde CD in de States $ 11,95 kost, doet dat wel zeer!

Vinyl kost in de states ~ $ 8,- terwijl dat hier vaak uitkomt op zo'n 10 a 12,50 Euro.

In die zin snap ik hier dus niks van. De interne markt van de Europese Unie is minstens 2x zo groot als dat van de Verenigde Staten maar is het hier (veel) duurder.

Massa maakt zaken normaal gesproken toch goedkoper?

Of lopen we hier niet-Europese banktegoeden te spekken van niet-Europese bedrijven en co-operaties?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.