image

Amerikaanse bank CitiGroup weer gehackt

woensdag 10 augustus 2011, 09:48 door Redactie, 0 reacties

Aanvallers zijn er weer in geslaagd om op een website van de Amerikaanse financiële dienstverlener CitiGroup in te breken. Dit keer zijn 92.000 Japanse Citi Card-klanten de dupe. De aanvallers wisten rekeningnummers, namen, adresgegevens, telefoonnummers, geboortedatum, geslacht en de datum dat de rekening werd geopend buit te maken. Volgens CitiGroup zijn Persoonlijke Identificatie Nummers (PINs) en kaartbeveiligingscodes (CVVs) niet gestolen.

Volgens de bank is het risico op fraude door het ontbreken van de beveiligingsgegevens "minimaal". Wel gaat de dienstverlener alle getroffen rekeningen scherper monitoren. Ook zouden er nog geen ongewone transacties met betrekking tot deze klanten zijn waargenomen.

Aanval
Hoe de aanvallers wisten binnen te komen laat de bank niet weten. In juni werd op kinderlijk eenvoudige wijze een Amerikaanse tak van de bank gehackt. Daarbij werden de gegevens van 360.000 mensen gecompromitteerd, hoewel CitiGroup eerst liet weten dat het om 200.000 mensen ging. Ook zou de kans op fraude zeer klein zijn, maar de aanvallers wisten uiteindelijk toch 2,7 miljoen dollar te stelen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.