image

Wachtwoorden Nederlandse Linux-gebruikers online

vrijdag 19 augustus 2011, 12:24 door Redactie, 5 reacties

Aanvallers hebben de website Qbik.ch gehackt en een document met de gegevens van meer dan 44.000 gebruikers online gezet, waaronder zo'n vierhonderd Nederlandse e-mailadressen. De Qbik website houdt een overzicht bij van Linux-drivers voor USB-apparaten, waarbij gebruikers drivers kunnen insturen en beoordelen.


Antisec
In het kader van de Antisec beweging zijn de met MD5 gehashte wachtwoorden en e-mailadressen online gezet. Antisec werd door hackerscollectief LulzSec in het leven geroepen, en had oorspronkelijk als doel het lekken van vertrouwelijke overheidsgegevens, waaronder e-mails en documentatie, om corruptie aan te tonen.

De aanvaller die de informatie buitmaakte, merkt op dat de hashes eenvoudig via een website als md5decrypter.co.uk zijn te achterhalen. Hoe de aanvaller wist binnen te komen is onbekend. Op de website van Qbik is nog niets over de aanval en de gelekte gegevens te vinden.

Reacties (5)
19-08-2011, 12:52 door stuffy
Hoezo alleen wachtwoorden, NL gebruikers???

Als je naar de lijst kijkt, zijn het wachtwoorden van over de gehele wereld!
19-08-2011, 13:06 door Spiff has left the building
Door stuffy: Hoezo alleen wachtwoorden, NL gebruikers???
Als je naar de lijst kijkt, zijn het wachtwoorden van over de gehele wereld!
Umm... maar de redactie schrijft dan ook:
Door Redactie: een document met de gegevens van meer dan 44.000 gebruikers online gezet, waaronder zo'n vierhonderd Nederlandse e-mailadressen.
En ook de titel van het artikel klopt, want er staan wachtwoorden Nederlandse Linux-gebruikers online, ook al is dat dan als onderdeel van een veel groter totaal van 44.000.
21-08-2011, 11:29 door Anoniem
Ik heb het net geprobeerd en kan inderdaad wat wachtwoorden uit die lijst achterhalen, maar wat is nu precies het verschil met de md5 passwords in mijn /etc/shadow. Want hij kan deze niet verwerken. (gelukkig?)
21-08-2011, 14:01 door Anoniem
Wat een lijst.. Gelukkig dat ik er niet in sta. Overigens is NASA hier wel in te vinden :|
21-08-2011, 16:06 door Anoniem
Wat is het nut hier van? En hoe staat dit in verband met hun originele redenen? Dit heeft toch niks met overheden of corruptie te maken of mis ik iets?!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.