Dat 'hacking' ook prima offline kan en zelfs artistiek is, bewijst de tentoonstelling The Art of Hacking, die van 10 september tot en met 12 november in Amsterdam plaatsvindt. Hacking wordt vaak oppervlakkig gezien als het verspreiden van virussen of digitale aanvallen. In feite heten de criminele praktijken niet hacking, maar ‘cracking’ en staat hacking voor een meer positieve en creatieve manier van werken. Hacking is een ‘state of mind’ en gaat gepaard met een serieuze hacker ethiek.
Het creatief hacken combineert technische vaardigheden, de wens om problemen op te lossen en het willen overwinnen van beperkingen binnen een artistieke praktijk. Vaak ligt er een technische online methodologie aan ten grondslag die zich verspreidt naar de fysieke wereld of mentaliteit. Tijdens de tentoonstelling zullen verschillende hacker-artistiesten hun werk demonstreren.
Daarnaast is er in oktober tijdens de tentoonstelling nog een paneldiscussie rond het fenomeen hacking met Rop Gonggrijp, Karin Spaink, Patrice Riemens en Heath Bunting. Meer informatie bij het Nederlands Instituut voor Mediakunst.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.