image

Epson verliest privégegevens 350.000 klanten

maandag 22 augustus 2011, 12:29 door Redactie, 0 reacties

Aanvallers hebben bij elektronicagigant Epson de privégegevens van 350.000 geregistreerde klanten gestolen. De gestolen informatie bestaat uit telefoonnummers, e-mailadressen, namen, gebruiker-ID's, wachtwoorden en burgerlijke registratienummers. In Zuid-Korea zijn internetgebruikers verplicht om zich onder hun echte naam te registreren, hoewel men vanwege verschillende grote datalekken de wetgeving gaat afschaffen.

"We hebben via een intern onderzoek ontdekt dat klantgegevens gelekt zijn. We bieden onze excuses aan voor de problemen", aldus een pop-up op de Koreaanse website van Epson. De fabrikant adviseert klanten om hun wachtwoord zowel op de website van Epson, als op andere sites, te wijzigen.

Onlangs werden nog de persoonsgegevens van 35 miljoen Zuid-Koreanen gestolen tijdens een aanval op SK Communications, dat de sociale netwerksite Cyworld en zoekmachine Nate beheert. Daarbij werd een getrojaniseerde software update gebruikt. Hoe de aanvallers bij Epson zijn binnengekomen is nog niet bekend.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.