image

Spamkoning beroofd van Porsche en BMW

maandag 22 augustus 2011, 17:38 door Redactie, 3 reacties

Een Russische spamkoning die vermoedelijk het Rustock botnet beheerde en hier miljoenen euro's mee verdiende, is tot twee keer toe het slachtoffer van autodieven geworden. Eerder deze maand publiceerde iemand duizenden chatlogs van Dmitry “SaintD” Stupin, een Rus die SpamIt runde. SpamIt was een website die spammers voor het versturen van spam betaalde. Eén van de beste partners van SpamIt was een spammer genaamd Cosma2k. Die naam werd eerder ook al genoemd als mogelijke beheerder van het Rustock botnet, dat in maart van dit jaar door Microsoft werd uitgeschakeld.

Beroving
In één van de gelekte chatlogs hebben Cosma en Stupin het over auto's. Cosma vertelt hoe hij nu een BMW 530Xi rijdt, om zo minder op te vallen. Eerder had hij een BMW 650 en daarna een Porsche Cayenne. De Porsche werd na anderhalve maand gestolen en de 650 werd op hardhandige wijze afhandig gemaakt.

"Mijn mond was gesnoerd, ik was vastgebonden....erg geslagen...Ik krijg nog steeds de rillingen van die herinneringen. Ik heb ze alles gegeven. Het leven is veel waardevoller", aldus Cosma. In hetzelfde chatlog vraagt hij Stupin of hij geld van een rekening kan opnemen, omdat iemand een steen door zijn autoruit had gegooid en hij de garage moet betalen.

Reacties (3)
22-08-2011, 21:24 door TD-er
Het is triest dat deze overvallen waarschijnlijk zonder aanzien des persoons is geweest, dus dat had iedereen daar met een dure auto kunnen overkomen.

Maar dit soort lui verdient het wel dat ze alles wat ze hiermee verdienen afgenomen wordt. Alleen had ik liever gezien dat de overheid aldaar dat zou doen en dat er dus een eind zou kunnen komen aan dit soort gespam.


By the way, ik heb het idee dat de hoeveelheid spam al aanzienlijk aan het afnemen is. Eerst had ik 1000-en spammails per maand op mijn adres en inmiddels minder dan 40 per maand.
23-08-2011, 09:46 door Skizmo
[admin] Laten we het gezellig houden :) [/admin]
23-08-2011, 13:07 door Anoniem
Door TD-er:

By the way, ik heb het idee dat de hoeveelheid spam al aanzienlijk aan het afnemen is. Eerst had ik 1000-en spammails per maand op mijn adres en inmiddels minder dan 40 per maand.
dat idee heb ik ook, het is volgens mij echt stukken minder. vroeger ook duizenden per week, nu misschien een keer 300 per week ofzo en dan is het al heel wat :)

gogo microsoft =p
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.