image

Verkoop Securityfocus zorgt voor opschudding

maandag 22 juli 2002, 21:56 door Redactie, 1 reacties

Een aantal mensen is ongerust over de verkoop van Securityfocus (SF) aan Symantec. Sommigen zijn verbolgen dat SF de gratis input door vrijwilligers op de Bugtraq mailinglist door de eigenaars van SF in harde cash is omgezet. Anderen beweren dat SF naar Bugtraq gestuurde informatie eerst aan haar betalende (ARIS) klanten aanbiedt en dan pas aan de internetgemeenschap. Veel kritiek is te lezen op de Full-disclosure mailinglist, die toevalligerwijze enkele dagen voor de verkoop van SF is opgezet door de in 1991 voor softwarediefstal veroordeelde Len Rose. Op deze lijst geeft George Guninski, die regelmatig beveiligingsproblemen in Microsoft produkten vindt, dat SF regelmatig inzendingen zijnerzijds zonder opgaaf van reden heeft geweigerd. Hij heeft besloten zijn aankondigingen voortaan ergens anders heen te sturen.

Reacties (1)
23-07-2002, 08:26 door Anoniem
"******'s Intelligence offering consists of the world's largest, most comprehensive and technically complete database, provided in partnership with SecurityFocus. This information is available three days prior to the release in Bugtraq or public notification through ******'s Vulnerability & Patch Advisory (---) and is provided via ------, ******'s secure Web portal."

Zegt genoeg op zichzelf, en is al jaren zo, bij deze kleine managed security provider. Maargoed, alles gelaten zoals het is, waarom zouden we anders verwachten van een commerciële organisatie. Dit is niet slecht, dit is niet goed, zij hebben het recht te doen wat ze willen. Als je er niet mee akkoord bent post je er gewoon niet naar, maar zij doen eigenlijk gewoon iets doodnormaal, ook met respect voor de mensen die er dingetjes op posten. That's the way life goes...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.