image

Hacker vervolgd voor waarschuwing

dinsdag 30 juli 2002, 12:15 door Redactie, 5 reacties

Een hacker die aantoonde hoe eenvoudig het was om in te breken in de wireless LAN van de plaatselijke rechtbank, wordt daarvoor vervolgd.
In maart demonstreerde de man het probleem aan een medewerker van de rechtbank en aan een verslaggever. Hij had het probleem eerder die maand al ontdekt bij een controle op onveilige 802.11-netwerken. De rechtbank zegt nu dat daarbij schade is ontstaan.

Nog geen maand na de ingebuikname van de w-lan, werd het alweer op non-actief gesteld. De man hangt vijf jaar cel en een boete van 250.000 dollar boven het hoofd. (The Register)

Reacties (5)
30-07-2002, 16:34 door Anoniem
Shoot the messenger. Dit soort zaken maakt het voor ons security professionals niet makkelijker en kan alleen maar counterproductive werken. Zoals twee weken geleden in een radioprogramma van Rijnmond(geloof ik) werd aangetoond zijn wireless netwerken nog steeds onveilig. Een organisatie of overheidsinstantie die ter goeder trouw/wil informatie krijgt van een security professional m.b.t. tot de veiligheid c.q. onveiligheid van hun infrastructuur zouden blij moeten zijn dat een ä good guy is en niet een blackhat. Moet ik wel zeggen dat deze professional voordat hij een demo gaf een krabbel zou moeten laten zettten op een waver...als ik een legal hack of pentest doe zal ik dit alleen doen als er schriftelijk is accoord gegaan met de manier waarop het gedaan wordt, de risico's die er aan kleven en dat men begrijpt dat o.a. backups e.d. van de te controleren systemen en componenten moeten worden gemaakt.

Toch vind ik aan dit verhaal een naar luchtje hangen en denk dat dit de rijksoverheid in de VS niet ten goede komt. Ik vraag me dan ook af of dit in een rechtzaak niet met een sisser afloopt.

r3tr0
30-07-2002, 18:23 door Anoniem
Helaas kan ik er niks aan toevoegen en ben ik het helemaal met je eens.

Groetjes

Overigens weet iemand nog een bedrijf waar ze security mensen kunnen gebruiken ?
31-07-2002, 08:22 door Anoniem
Originally posted by Pierpanda

Als securityman weet ik gewoon dat je inderdaad dubbel moet uitkijken en dat het in dezen verstandig is om ook het wetboek en de jurisprudentie daarover op te slaan.

Als dat zo is (en ik heb niet een reden noch de kennis om dat aan te vechten of te bevestigen) dan is de wet of het rechtssysteem fout. De wet moet normaal menselijk leven en handelen mogelijk maken en in goede banen leiden. Ze mag daartoe niet als een blok in de weg staan.


Met vriendelijke groet, JH
31-07-2002, 08:28 door Anoniem
HP shoots messenger..
http://slashdot.org/articles/02/07/31/0030239.shtml?tid=153

P.S. vergeet niet om de directie van HP te vertellen wat je er van vindt..(link op /.)
31-07-2002, 09:19 door Anoniem
Originally posted by Mr_fast
Helaas kan ik er niks aan toevoegen en ben ik het helemaal met je eens.

Groetjes

Overigens weet iemand nog een bedrijf waar ze security mensen kunnen gebruiken ?

mrfast, ik zag dat je je cv aan Pine kan sturen, [email]vacatures@pine.nl[/email]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.