Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Naamgebruik op website zonder toestemming

20-09-2011, 19:04 door Anoniem, 6 reacties
Ik ben werkzaam geweest voor een psychologenpraktijk. Op hun website hebben ze mij als medewerker genoemd (op de 1e pagina). Inmiddels heb ik geen binding meer met deze praktijk maar staat mijn naam nog wel vermeld. Ik heb destijds (meer dan vijf maanden geleden) verzocht om mijn naam en verwijzingen te verwijderen. Nu moet ik constateren dat met dit verzoek niets gedaan is.
Hoe moet ik nu eea aanpakken ? Kan ik een dwangsom eisen voor iedere dag dat mijn naam nog vermeld is ? In wat voor orde ?
Welke juridsiche weg moet ik bewandelen om eea voor elkaar te krijgen ?

mvrgr

bezoeker
Reacties (6)
21-09-2011, 11:00 door SirDice
Heb je je klacht op schift gezet? Dit moet je als eerste doen. Een mooie klachtbrief (aangetekend versturen) waarin je stelt dat men binnen 14 dagen gehoor geeft. Krijg je daar geen reactie op dan zou ik eens bellen met zo'n 'gratis' rechtshulplijn. Zij kunnen je vast verder helpen dan.
21-09-2011, 15:06 door Anoniem
Weet niet zeker over een Notice-and-takedown hier aan de orde is, maar lees dit even door:
http://www.nederlandtegenterrorisme.nl/fileadmin/user_upload/Bedrijven/PDF_s/Gedragscode_Notice_and_Take_Down_tcm91-293746.pdf
21-09-2011, 16:17 door Anoniem
Het is belangrijk om de juiste persoon binnen de organisatie aan te spreken, iemand die jouw nog kent en die de permissies heeft om content van de website te verwijderen.

Als je relatie met de praktijk dusdanig slecht is kun je inderdaad SirDice zijn advies volgen en een ondertekende brief sturen.
21-09-2011, 22:48 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
22-09-2011, 09:25 door Anoniem
Met dank voor jullie reactie. Ik stuur nog geen schrijven want ik heb deze week een aangetekende brief de deur uit gedaan omdat ik over die maanden nog steeds geen betaling heb ontvangen. Waarschijnlijk wordt dat incasso. Eerst dat varkentje even wassen. Dubbelop frustreert misschien de snelle betaling (ik hoop dat het snel gebeurt). Aan de andere kant: een dubbel aangetekend schrijven maakt mensen wellicht wakker.....het is een éénmanspraktijk, dus de juiste persoon is altijd gevonden. EN....zoals je begrijpt: ik ben boos ! en wil ze dus op alle manieren aanpakken.

bezoeker
22-09-2011, 15:51 door Anoniem
Waar komt die dwangsom vandaan, waarop is deze gebaseerd?
Zolang je geen reden hebt voor een dwangsom (volgens mij is er nog geen rechter aan te pas gekomen), wordt je (achter je rug) keihard uitgelachen. Volgorde is: eerst de eigenaar vragen, dan aanschrijven en vervolgens de provider aanschrijven. Als het alsnog niet lukt kan je een advocaat in de hand nemen. Zomaar dwangeisen stellen slaat natuurlijk nergens op.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.