image

Microsoft partner licht Windows-gebruikers op

woensdag 21 september 2011, 14:46 door Redactie, 5 reacties

Microsoft heeft de relatie met een "Gold status" partner verbroken, omdat het bedrijf Windows-gebruikers oplichtte. Werknemers van het Indiase Comantra belden mensen thuis op en deden zich voor als Microsoft personeel of partner. Ze waarschuwden dat de computer van de gebelde met virussen was geïnfecteerd. Om de malware te verwijderen moesten slachtoffers in sommige gevallen tweehonderd euro betalen.

Zowel in Groot-Brittannië als in Nieuw-Zeeland waren "cold-calling scammers" de afgelopen maanden een groot probleem. Een kwart van de Britse en Nieuw-Zeelandse volwassenen zou met de oplichters te maken hebben gekregen, waarbij de scammers miljoenen euro's buitmaakten. In juni gaf Microsoft een waarschuwing voor de scam af

Oplichting
Uit onderzoek bleek dat Gold-partner Comantra bij de scams betrokken was. Microsoft heeft nu de relatie met het Indiase bedrijf opgezegd, hoewel het Gold-partner label nog op de website staat. Volgens een verklaring van Microsoft staat het bedrijf niet toe dat partners zich als Microsoft voordoen.

Gezondheidscontrole
Comantra laat in een reactie weten dat de actie van Microsoft als een verrassing kwam en dat het geen Windows-gebruikers heeft opgelicht. De klachten op websites en fora zouden van concurrenten afkomstig zijn.

Wel biedt het bedrijf mensen een "gezondheidscontrole" aan, waarbij de gezondheid van het systeem wordt doorgelicht. Daarbij zou personeel niet vertellen dat de computer met virussen besmet is of andere beveiligingsproblemen zou hebben. Het bedrijf heeft met Microsoft contact opgenomen om de Gold-status weer terug te krijgen.

Reacties (5)
21-09-2011, 15:14 door Anoniem
Een medewerker van ons heeft een dergelijk telefoontje gehad. De naam Comantra is niet gevallen, maar volgens die persoon had de beller een Indiaas accent. Het vreemde was wel dat het telefoonnummer uit de regio rond Somalie afkomstig was. Hij kon zich alleen nog 25 als landencode herinneren. En de landen in die regio hebben een driecijferige landencode.

Peter
21-09-2011, 15:38 door Anoniem
Net zoals al die andere zogenaamde gold partners die dit logo op hun site zetten om betrouwbaarder te lijken.
Al die registry cleaners en andere meuk.
21-09-2011, 15:57 door spatieman
ms denkt.
Gij zult niet scammen.
Want wij dulden geen concurrentie..
21-09-2011, 22:28 door Anoniem
Ik ben zeker 4x door die gasten gebeld.
Gebrekkig engels, klonk inderdaad Aziatisch.
Hem was doorgegeven dat er een probleem was met mijn computer door Microsoft en mijn provider.
Hij kon het voor mij oplossen als hij even mee mocht kijken met mij.
Duhh..... ik werk zelf in de ICT, dus wist allang wat er aan de hand was en opgehangen.

Maar dat het ook nog eens een Microsoft Partner betreft is wel heel erg slecht van Microsoft's Kwaliteit- en Service controle
22-09-2011, 08:20 door Anoniem
Een lijstje van de echte Gold Partners zou misschien handig zijn of vergat ik ergens iets?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.