image

Microsoft 'vergeet' Kaspersky bij botnet-overwinning

vrijdag 30 september 2011, 11:52 door Redactie, 5 reacties

Microsoft heeft bij de aankondiging over de uitschakeling van het Kelihos-botnet het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab vergeten te bedanken. Kaspersky speelde een grote rol bij de ontmanteling van het netwerk, maar werd nergens door de softwaregigant genoemd, tot frustratie van sommige Kaspersky-medewerkers. "Hey Microsoft, waarom hebben jullie niet de waarheid over de uitschakeling van het Kelihos-botnet gemeld? Hier is de waarheid", aldus onderzoeker Dmitry Bestuzhev via Twitter, die vervolgens naar een eigen blogposting verwijst. Ook oprichter Eugene Kaspersky spreekt over de "keerzijde" van Microsoft's aanpak.

Volgens de Microsoft Digital Crimes Unit had Kaspersky Lab in eerste instantie gevraagd om niet in het bericht vermeld te worden. "Het lijkt erop dat ze van gedachten zijn veranderd", laat de softwaregigant via Twitter weten, die vervolgens opmerkt dat het werk van Kaspersky van cruciaal belang was.

Misverstand
Richard Boscovich van de Digital Crimes Unit spreekt over een miscommunicatie tussen beide bedrijven waardoor Kasperksy niet werd vermeld. Microsoft dacht namelijk dat het anti-virusbedrijf niet genoemd wilde worden, zoals vaker voorkomt met partijen die met Microsoft samenwerken.

"We zijn echter blij dat Kaspersky naar buiten treedt over hun rol in de operatie, omdat we ze graag de waardering willen geven die ze verdienen. Hun onderzoek en uniek inzicht in het botnet was van onschatbare waarde in deze zaak en we zijn ze dankbaar voor hun ondersteuning en toewijding om het internet voor iedereen veiliger te maken", besluit Boscovich.

Reacties (5)
30-09-2011, 14:09 door Anoniem
Ze waren vergeten dat deze doelgerichte actie toch wel uit zou komen. Microsoft kennende...
30-09-2011, 16:19 door Marti van Lin
Microsoft dacht namelijk dat het anti-virusbedrijf niet genoemd wilde worden, zoals vaker voorkomt met partijen die met Microsoft samenwerken.

Ach, dat zegt genoeg over hun reputatie. Ik denk echter eerder dat Microsoft de eer zelf op wilde strijken. Heel normaal voor talentloze profiteurs...
01-10-2011, 12:41 door Anoniem
Door Marti van Lin:
Microsoft dacht namelijk dat het anti-virusbedrijf niet genoemd wilde worden, zoals vaker voorkomt met partijen die met Microsoft samenwerken.

Ach, dat zegt genoeg over hun reputatie. Ik denk echter eerder dat Microsoft de eer zelf op wilde strijken. Heel normaal voor talentloze profiteurs...
ach, microsoft probeert in ieder geval samen te werken om die spamrotzooi en botnets van het internet af te halen.

en nog afzeiken als talentloze profiteurs, ik zie het jou graag beter doen :) begin je eigen softwaregigant bedrijf =)
02-10-2011, 15:11 door Anoniem
Heeft Microsoft meer bevoegdheid dan de politie?
12-04-2012, 14:17 door Anoniem
Door Anoniem: Heeft Microsoft meer bevoegdheid dan de politie?
ja
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.